10 Aralık 2015 06:53

Şeffaflık ödülleri sahiplerini buldu

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından ilki gerçekleştirilen Şeffaflık Ödülleri sahiplerini buldu. Yaptığı yolsuzluk haberleri dolayısıyla BirGün gazetesi muhabiri Hüseyin Şimşek ödül alırken, medya kurumsal alanda şeffaflık ödülü Cumhuriyet gazetesine, medya özel teşvik ödülü ise Mehmet Atakan Foça’ya verildi.

Paylaş

Şeffaflık ödülleri, 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü nedeniyle önceki gün Beşiktaş’ta gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. Tören öncesinde, “Yolsuzlukla Mücadele, Ekonomiye Devlet Müdahalesinde Kalite ve Verimli Ekonomik Büyüme” konulu bir konferans düzenlendi.

‘MEDYA YAZAMIYOR’

Konferansa Prof. Dr. Şevket Pamuk ve Av. Gönenç Gürkaynak konuşmacı olarak katıldı. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde öğretim görevlisi Prof. Dr. Şevket Pamuk, Türkiye’de yolsuzlukların araştırılmasına izin verilmediğini söyledi. Medyanın da yolsuzlukları yazamadığını belirten Pamuk, “Yolsuzluklar sıfıra indirilemez ama pek çok ülkede o yolsuzlukların getirildiği bir yargı var. Hukuk işliyor. Türkiye’de son dönemde çok vahim bir aşamaya geldik. Medya da yazamıyor. Hukuk da işlemez oldu.” dedi. 

Yönetim Kurulu Başkanı E. Oya Özarslan, medya alanında tüm adayların başvurularının, ülkemizde dürüstlük ve şeffaflığın teşvik edilmesi ve bu konudaki standartların geliştirilmesi için değerli uygulamalar olarak dikkate alındığını aktardı. 

Şeffaflık Ödüllerine bu yıl yaptığı yolsuzluk haberleri dolayısıyla BirGün gazetesi muhabiri Hüseyin Şimşek değer görüldü. Medya kurumsal alanda şeffaflık ödülü ise Cumhuriyet gazetesine verilirken medya özel teşvik ödülü Mehmet Atakan Foça’ya verildi.

‘ÇOCUK CEZAEVLERİ KAPATILSIN’

Yaptığı yolsuzluk haberleri ödüle layık görülen BirGün muhabiri Şimşek, ödülünü alırken yaptığı konuşmasında BirGün ailesine kendisine yolsuzluk haberlerini ortaya çıkarmak için verdikleri fırsat için teşekkür etti. Hüseyin Şimşek, ödülünü tüm tutuklu ve hükümlü çocuklara armağan ederken, ‘Çocuk cezaevleri kapatılsın’ diyerek sözlerini sonlandırdı. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP-Barzani görüşmesi sona erdi

SONRAKİ HABER

Af Örgütü raporundaki Rus silahlarını başlığa taşıyan AA, MİT TIR'larındaki silahları görmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa