10 Aralık 2015 00:10

Tutuklu Gazeteci Gültekin Avcı: Savunma yapmaya gerek duymuyorum

Paylaş

Hakan GÜNGÖR
İstanbul

Bugün Gazetesi Eski Yazarı Gültekin Avcı, 2 aydır tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden gazetemize açıklamalarda bulunarak savunma yapmaya gerek duymadığını belirtti. 2 yıl önce yazdığı 7 köşe yazısı sebep gösterilerek terör örgütü kurmak, yönetmek, darbe ve siyasal-askeri casusluk iddiaları ile tutuklandığını belirten Avcı, “Aslında iddia demek doğru değil. Savcı iddia eder, iftira etmez. İddia ile iftira arasında ahlak ve dürüstlük farkı vardır. İddia hukuka dayanır, iftira ise suçtur, görev dışıdır. Savunmaya gerek duymuyorum. ‘Yazılarımda devlet sırrı olan nedir?’ diye sorduğumda susan, ‘Neden istihbarat konularında yazı yazdınız?’ diye soran hakimlere karşı savunma yapılır mı?” dedi. Hakimlerin davanın konusunun ne olduğunu bilmediklerini öne süren Avcı, “Sadece verecekleri kararı biliyorlar. Saraydakinin ‘Atın bunu içeri, bir kulp takın’ demesi yeterli” ifadelerini kullandı.

‘YARGI EGEMENLERİN İDEOLOJİK AYGITI’

Yargının egemenlerin tetikçisi ve ideolojik aygıtı olarak hareket ettiğini söyleyen Avcı “Egemen güçlerden biri devletleşme eşiğinde, diğeri ise zamanı geldiğinde geçici partnerini saf dışı etmeyi bekliyor. Yargı, emniyet, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) egemenlerin faşizmini ayakta tutan ideolojik ajanlar konumunda. Şuursuz kalabalıklar ise şehvetle bu faşizmi diri tutmak için seferber olmuşlar” cümlelerini sarf etti. Avcı kaotik bir sona doğru gidildiğini vurgulayarak “Artık hukuk-yargı yok. Faşizmin sadık büroları ve komiteleri var” dedi.

“Seçim sonuçlarıyla birlikte faşizan düzen tüm hatlarıyla yerleşecektir” diyen Avcı şu açıklamalarda bulundu: “AKP faşizanlığını ayakta tutan en önemli hayat direği yargı. Koca bir ülkeyi 15-20 hakim ve savcıyla faşizme sürüklediler. Siyasi içerikli davalar saraydakinin iki dudağı arasında. Savcı ve hakimler önlerindeki konuyu bile bilmiyorlar. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü hakkınızdaki delilsiz istihbarat fişlerini ve dedikoduları iddianame haline getiriyor. Savcılar ve hakimler sadece imza atıyor.”

‘MESLEKTAŞLARIM BU TABLOYU UNUTMASIN’

Muhalif olan herkesin sindirileceğini ifade eden Avcı, AKP tabanının da bunu istediğini söyledi. Türkiye medyasının özgürlüklerde direnenler ve yandaşlar olarak ikiye ayrıldığını belirten Avcı, “Basın namusu için lütfen hiçbir gazeteci meslektaşım bu tabloyu unutmasın. Gazetecilerin kim olduğu bugün belli oldu. Yarına gerek yok. Güneşli havalarda herkes gazetecilik yapabilir. Önemli olan faşizmin pençesi çöktüğünde ne yaptığın. Fırtına geçince ne yaptığın değil” dedi. Gerçek gazetecinin üzerine egemenlerin ateş okları yağarken gazetecilik yapabilenler olduğunun altını çizen Avcı, “Namuslu gazeteciler, fırtınalı havalarda belli olur. Ben şiddet olmadığı sürece hep özgür düşüncenin yanında yer aldım. Onları savundum. Ömrüm boyunca da mağduru, hukuk ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de özel harekatçılardan ev baskınları: 5 gözaltı

SONRAKİ HABER

Onlar yazdıklarını yaşadılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...