09 Aralık 2015 12:52

Genel-İş üyesi işçiler, kadro talebiyle 18 Aralık'ta iş bırakacak

Paylaş

AKP'nin seçim vaatleri arasında yer alan taşeron işçilere kadro sözünü hatırlatmak için Genel İş üyesi işçiler, 18 Aralık Cuma günü yarım gün iş bırakma eylemi yapacaklar. Kentin çeşitli noktalarına imza stantları açan işçiler halktan da mücadelelerine destek istedi.

DİSK/Genel İş İzmir Şubeleri, taşeron işçilere kadro verilmesi için kent genelinde kampanya başlattı. Kampanyanın ilk ayağı olarak Konak, Alsancak, Buca, Bornova, Karşıyaka, Çiğli ve Balçova ilçelerinde toplamda 20 stant açan Genel İş'liler,  İzmirlilerden taşeron çalışmayı anlatarak imza topladı.  Stantlar 18 Aralık'a kadar açık kalacak. 18 Aralık günü de öğleden sonra iş bırakacak olan Genel İş binasından önünden Gündoğdu'ya kadro talebiyle yürüyecek.

HÜKÜMETE SÖZÜNÜ TUT ÇAĞRISI

Kampanya bugün yapılan basın açıklamasıyla başlatıldı. Basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, hükümete verdiği kadro sözünü tutması çağrısında bulunarak " Siyasi ahlak gereği de bunu yapmak zorundasınız. Amasız, ayrımsız herkese güvenceli kadrolu iş.Sendikamız, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da sürecin takipçisi olacak ve bu mücadelede üzerine düşeni yapmak için var gücüyle çalışacaktır" dedi. Sarı, 18 Aralık'ta Gündoğdu'da yapılacak mitinge de bütün İzmirlileri çağırdı.

KESK'TEN MİTİNGE KATILIM AÇIKLAMASI

Basın açıklamasına KESK'e bağlı Tüm Bel Sen ve Eğitim Sen yöneticileri de katıldı ve 18 Aralık'ta yapılacak mitinge destek vereceklerini açıkladı. Açıklamada konuşan Tüm Bel Sen Merkezi Yöneticisi Satı Burunucu Çalı, hükümetin kamu emekçilerinin de iş güvencesini ortadan kaldırmaya çalıştığına değinerek "hükümet bütün çalışanları eşitsiz, kadrosuz, güvencesiz bir biçimde kölece çalışma koşullarında eşitlemeye çalışıyor. Biz Genel İş Sendikasıyla birlikte bütün işçi ve emekçilerin talebi olan taşeron çalışmanın yasaklanması, herkesin kadrolu güvenceli istihdamı için mücadelemizi ortaklaştıracağız" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lavrov: Uçak düşürülmeden önce Putin Erdoğan'dan özür dilemişti

SONRAKİ HABER

İnşaatta ölen mülteci çocuk işçinin babası: Bu şekilde çalışmaya mecburuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...