09 Aralık 2015 12:26

Hekimler çalışma koşullarını protesto etti: Gerekirse süresiz iş bırakacağız

Paylaş

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan asistan hekimler, çalışma şartlarının düzeltilmesi için eylem yaptı. Asistan hekimler talepleri yerine getirilmezse süresiz iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

Hastane bahçesinde bir araya gelen hekimler, “Güvenli bir gelecek, emeğimize, toplum sağlığı için eğitimimize sahip çıkıyoruz”  pankartı açtılar. Eylemde sık sık, “Yaşasın asistan dayanışması”, “Sağlıkta ticaret ölüm demektir”, “Hekimiz, haklıyız kazanacağız” sloganları atıldı. Burada konuşan asistan hekim Samet Murat Aslan, “İstanbul’un en yoğun hastahanelerinden birinde her geçen gün artan iş yoğunluğunda ve güvensiz bir ortamda çalışmaktayız” dedi. Sağlıkta Dönüşüm projesiyle sağlık emekçilerine dayatılan performans sisteminin, hekimleri para  kazanma uğruna mesleki etik ilkelerden uzaklaştırarak tüccar mantığı ile düşünmeye zorladığını, sağlık kurumlarını ise ticarethanelere dönüştürdüğünü söyledi. 

Asistan hekimler olarak 10 madde halinde hazırladıkları talepleri olduğunu bu taleplerinin yerine getirilmemesi halinde süresiz iş bırakacaklarını söyleyen Arslan,”Sabit ek ödemenin 2 katına çıkarılarak genel  bütçeden karşılanması ve emekliliğe de yansıtılması için gerekli yasal düzenlemeler yapılması, tüm kliniklere elektronik kartlı geçiş kapılarının yapılması, nöbet saatlerinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi, doktor odalarının  temel ihtiyaçların karşılaşabileceği nitelikte yeniden tesis edilmesi, eğitim  müfredatımızın çekirdek eğitim programına göre düzenlenerek; haftanın iki yarım gününün eğitime ayrılması, Yıldızlı poliklinik adı altında asistanların tek başlarına poliklinik hizmeti verilmesinin önüne geçilmesi” gerektiğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya Hisarçandır’da mermer şirketine mahkemeden ret

SONRAKİ HABER

Adana istismar davası: Tecavüz 9 yaşındayken başlamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa