09 Aralık 2015 06:40

Didim açıklarında mülteci faciası; 11 ölü, 13 kayıp

Paylaş

Aydın'ın Didim ilçesinden hareket ettiği sanılan mülteci teknesi, Farmakonisi (Bulamaç) Adası yakınlarında battı. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı çalışmada 26 kişi kurtarılırken; 11 kişinin cesedine ulaşıldı. Mültecilerin ifadesine göre halen kayıp 13 kişi için bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı. 

Yunanistan'ın Atina kentinde yayın yapan 'www.tovima.gr' adlı site başta olmak üzere birçok Yunan sitesinin haberine göre; Didim'den yola çıktığı sanılan ve çoğu Suriye uyruklu 50 umut yolcusunun bulunduğu mülteci teknesi, Farmakonisi Adası açıklarında saat 04.00 sıralarında battı. Sudaki mültecileri fark eden balıkçılar, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye hareket eden Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin 4'ü çocuk, 5'i kadın toplam 26 kişiyi kurtardığı; 5'i çocuk ve 2'si kadın toplam 11 kişinin ise cesedine ulaşıldığı belirtildi.

Yaklaşık iki saat suda kalan sığınmacıların hipotermiye (vücut ısılarının aşırı düşmesi) girmeleri nedeniyle Leros Adası'na hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi. 2 çocuğun durumunun ağır olduğu bu nedenle ambulans helikopterle Samos Adası'ndaki daha kapsamlı bir hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Kayıp 13 kişi için üç ayrı Yunan Sahil Güvenlik Botunun bölgede arama kurtarma çalışması yaptığı belirtildi. Ayrıca ölenlerin cesetleri, otopsi için Rodos'a gönderileceği belirtildi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yıldız'ı Erdoğan'a vermeyeceğiz!

SONRAKİ HABER

KCK davasında 'mikrofonu kapatılanlar' yeniden ifade verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...