08 Aralık 2015 16:37

Dışişleri’nden Barzani ziyareti ile ilgili açıklama

Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret hakkında açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Barzani'nin 9-10 Aralık tarihlerinde Ankara'da temaslarda bulunacağı belirtilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edileceği ifade edildi. 

Açıklamada ayrıca Barzani'yle gerçekleştirilecek görüşmelerde Türkiye'nin Irak ve IKBY ile ilişkileri, IŞİD'le mücadele ve bölgesel gelişmelerin ele alınacağı belirtildi. 

Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle: "IKBY Başkanı Mesud Barzani, önceden planlanmış bir ziyaret çerçevesinde 9-10 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara'da temaslarda bulunacaktır. IKBY Başkanı, ziyareti sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından kabul edilecek, ayrıca ilgili diğer yetkililerle görüşecektir. Gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye’nin Irak ve IKBY ile ilişkileri, DEAŞ’la mücadele ve bölgesel gelişmeler ele alınacaktır" (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Moskova: Askerimizin omuzunda silah tutması Montrö’ye aykırı değil

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de saldırılara karşı gürültü eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...