08 Aralık 2015 15:24

PAÜ öğrencileri nitelikli üniversite istiyor

Paylaş

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri, kütüphanenin yetersiz olmasından şikayetçi. Bu durum, geçtiğimiz hafta Medya ve İletişim Topluluğunun başlattığı anket çalışması ile tartışmaya açıldı. Yaklaşık 2 bin kişi ile yapılan anket çalışmasının sonucu olarak öğrencilerin yüzde 92’sinin kütüphaneden memnun olmadığı ortaya çıktı. Bu tespitin ardından “Daha nitelikli ve geniş bir kütüphane” başlığı altında bir imza kampanyası başlatıldı.

Anketin detaylarını aktaran Topluluk Başkanı Merve Bal, “Öğrencilerin yüzde 92’si kütüphaneden şikayetçi. Şikayet eden öğrencilerden çoğu ya aradıkları kitapları kütüphanede hiç bulamıyor ya da tek nüshası bulunan kitap için aylarca sıra bekliyor” dedi. Bu meseleyi defalarca rektörlüğe taşıdıklarını belirten Bal, “Rektörlük öğrencileri oyalıyor ve yeni nitelikli bir kütüphanenin planlarında olmadığını söylüyor” dedi. 
Öğrencilerin her talebinde bütçe meselesinin bahane olarak öne sürüldüğünü ifade eden topluluk üyesi Uygar Dede de, “Bütçemiz yok diyemezler. PAÜ’de 800 öğrenciye 2’şer bin liradan pedagojik formasyon satacaklar. İsteseler buradan gelen parayı rahatlıkla nitelikli bir kütüphane inşasına aktarabilirler” diye konuştu. Topladıkları imzaları üniversite içinde gerçekleştirecekleri bir yürüyüşle rektörlüğe teslim edeceklerini açıklayan Dede, “Kütüphane bir üniversitenin olmazsa olmazıdır. Bu talebimize olumlu bir yanıt alamazsak kendi kütüphanemizi kurmayı ileriki süreçlerde planlarımız arasına dahil edeceğiz” dedi. Dede, öğrencileri kütüphane talebine sahip çıkmaya çağırdı. 

Üniversitede birçok topluluğun rektörlük baskısı altında çalışma yürüttüğüne de değinen Uygar Dede; “Üniversite içinde bir topluluk evrim üzerine bir tartışma etkinliği yapmak isteyince rektörlükten ‘Bu etkinliği kampüs içinde yapamazsınız dışarıda bir yerde yapın’ cevabını alıyoruz” diye devam etti.  Etkinlik izin ve yasaklarının mevcut iktidarın yaymaya çalıştığı ideolojiyle bağlantılı olduğunu ifade eden Topluluk Başkanı Merve Bal ise, “Akademi ile ilgisi olmayan Cevat Akşit her hafta kampüs dışında bir camide sohbet düzenliyor ve Üniversite yönetimi hiçbir topluluk adı olmayan ‘Sohbete Davet’ afişlerinin üniversite içindeki tüm panolarda yer almasına mühürlü, imzalı onay verebiliyor” diyerek Rektörlüğün taraflı tutumunu eleştirdi. 
(Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı'ndan Musul açıklaması

SONRAKİ HABER

Êzidî kadınları satan IŞİD’liler hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...