08 Aralık 2015 15:13

Beştaş: HDP binasına gitmek tutuklama sebebi mi?

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP MYK üyesi Bayram Yılmaz'ın partilerinin İstanbul İl Örgütü'nde bulunduğu gerekçesi ile tutuklanmasını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu. Beştaş, “Siyasi Parti MYK üyesi olan bir kişinin mensubu olduğu partinin il binasında görülmüş olması savcılığın soruşturma başlatması ve ardından tutuklanması içim yeterli bir gerekçe midir” dedi. 

Bayram Yılmaz hakkında HDP İstanbul İl Örgütü'nde bulunması sebebiyle yakalama kararı çıkarılmış, ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Yılmaz'a isnat edilen bir suç olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Daha sonra İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında yeni bir soruşturma açılan Bayram Yılmaz yeniden gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 

HDP Adana Milletvekili Beştaş, Adalet Bakanı Bozdağ'ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesiyle konuyu Meclis'e taşıdı. Savcılığın serbest bırakma kararının ardından polislerin Yılmaz'ın yanında ne yapmaları gerektiği konusunda telefon görüşmesi yaptıklarını, ardından Yılmaz hakkında ikinci soruşturma başladığını aktaran Beştaş, “Yaşanılan durumdan anlaşılacağı üzere Bayram Yılmaz’ın tutuklanması amaç edinilmiş ve bu doğrultuda hukuk dışı her tür uygulama devreye sokularak tutuklanması sağlanmıştır” dedi. 

Avukatların itirazlarının reddedildiğini, dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle Yılmaz'ın savunma hakkının da engellendiğini belirten Beştaş, ağır eklem romatizması ve kalp hastalığı bulunan Bayram Yılmaz'ın giderek kötüleştiğini bildirdi. Beştaş, Yılmaz'ın tedavisinin de cezaevi yönetimi tarafından engellediğini ifade etti. 

Yılmaz'ın hangi gerekçeyle tutuklandığı hakkında Bakan Bozdağ'dan bilgi isteyen Beştaş, iki farklı savcılığın neden iki farklı karar verdiğini sordu. Polislerin Yılmaz'ın yanında yaptığı telefon görüşmesine dikkat çeken Beştaş, “Savcılar polisten talimat mı alıyorlar” sorusuna yanıt talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TBMM Genel Kurulu'nda 17/25 Aralık tartışması

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı'ndan Musul açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...