08 Aralık 2015 13:15

Erdal Eren bildirisine para cezası

Erdal Eren’in idam edilişinin 35. yılında anma etkinliği düzenleyecek olan Buca Emek Gençliği üyelerine, etkinlik duyuru bildirisi dağıttıkları için idari para cezası kesildi.

Paylaş

Erdal Eren’in idam edilişinin 35. yılında anma etkinliği düzenleyecek olan Buca Emek Gençliği üyelerine, etkinlik duyuru bildirisi dağıttıkları için idari para cezası kesildi.

“Erdal Eren Barış ve Demokrasi Mücadelemizde Yaşıyor” şiarıyla 12 Aralık Cumartesi saat 17.00 da Buca Eğitim-Sen 5 No’lu şubede yapılacak olan anma etkinliği için Buca Emek Gençliği üyeleri Buca Endüstri Meslek Lisesi yakınlarında bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtımdan sonra lise yakınından ayrılan Emek Gençliği üyeleri ile 2 lise öğrencisi sohbet ettiği sırada Buca İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı çocuk şubesi polis ekipleri tarafından önce GBT sorgulaması yapıldı. O sırada okul yönetimi 2 lise öğrencisini tehdit edip baskı altına aldı. Emek Gençliği üyeleri GBT kontrolünden sonra idari işlem yapılmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

İlçe Emniyet Müdürlüğünde keyfi uygulamalarla uzun süre bekletilen Emek Gençliği üyelerine, 01.06.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 36.maddesi gereğince, “Başkalarının huzurunu bozacak şekilde gürültü yapmak” iddiasıyla kişi başı 100 TL olmak üzere 2 lise öğrencisi dâhil toplamda 500 TL idari para cezası kesildi.

İdari para cezasına maruz kalan Buca Emek Partisi İlçe Yöneticisi Gürkan Emreoğlu idari para cezasının keyfi uygulandığını ve bildiri dağıtmanın gürültü kirliliği yaratmadığını söyledi. Polis ve okul yönetimi tarafından etkinlik duyurusunun engellendiğini söyleyen Emreoğlu, verilen idari para cezasına da itiraz edeceklerini, Erdalların bıraktığı barış ve demokrasi mücadelesini daha ileriye taşıyacaklarını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Samsun Limanı'nda 2 Rus gemisi alıkonuldu

SONRAKİ HABER

ODTÜ'de grev dayanışmayla büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...