08 Aralık 2015 12:28

Sivas'ta demir çelik işçilerine yine biber gazlı saldırı

Paylaş

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle geçen aydan beri aralıklarla eylem yapan işçiler, bugün de tepkilerini sürdürdü. Yürümek isteyen işçilere polis yine biber gazı ile saldırdı.

SİDEMİR'de çalışan ve yaklaşık 5 aydır ücretleri ödenmediği için günlerdir eylem yapan işçiler bugün bir kez daha toplandı. Kent meydanında bir araya gelen yaklaşık 100 işçi, sorunları ile ilgilenmediği için Sivas Valisi Alim Barut'a tepki göstererek istifaya davet etti. Yürüyüş yapmak isteyen işçilerin önü polis keserek, protesto eylemini kent meydanında yapmaları, aksi takdirde izinsiz yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine meydanda bekleyişlerini sürdüren işçiler sloganlar atarak sorunlarının çözülmesini istedi.

AİLELERDEN TENCERE TAVALI EYLEM

Demir çelik işçilerine bugün aileleri de destek verdi. Kent meydanında bekleyen işçilerin yanına gelen aralarında yaşlı ve kadınların da bulunduğu aileler tencere ve tavalarla eylem yaptı. Tencereye su ve taş koyarak protesto gösterisinde bulunan kadınlar, yakınlarının aylardır maaş alamadığını, evde tencerelerinin kaynamadığını ve yardımlar ile ayakta durduklarını söyledi. Özellikle hükümetten destek beklediklerini ifade eden kadınlar, sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

YÜRÜYÜŞE BİBER GAZLI SALDIRI

Yaklaşık 2 saat boyunca kent meydanındaki eylemlerini sürdüren işçiler, dağılacaklarını belirterek Osmanpaşa Caddesi'ne doğru yöneldi. Ancak buradan toplu halde Sirer Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Yürüyen işçilerin önü Bankalar Caddesi girişinde polis tarafından kesildi. İşçiler yürüyüşe devam edince polis dünkü eylemde olduğu gibi biber gazı ile işçilere saldırdı. İşçi temsilcilerinin görüşmelerinin ardından grubun Sirer Caddesi sonuna kadar polis kontrolünde yürüyüş yapmasına izin verildi. Bir süre sloganlar ile yürüyen işçiler daha sonra dağıldı. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Attila İlhan, şiirleriyle anıldı

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de cenazeler yasak nedeniyle defnedilemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...