08 Aralık 2015 10:03

15 yaşındaki engelli çocuk 12 kurşunla katledilmiş

Paylaş

Silopi'de polis kurşunuyla öldürülen yüzde 50 engelli 15 yaşındaki Ferhat Kartal'ın ağabeyi Sebahattin Kartal, kardeşinin, göğsüne isabet eden 12 kurşun ile katledilmesine "Madem sokakta öldürdükleri herkesi terörist olarak görüyorlar o zaman gelsinler hepimizi vursunlar, bizler de teröristiz" sözleriyle isyan etti.

Özürlü Sağlık Kurulu tarafından 6 Ocak 2010 tarihinde verilmiş yüzde 50 zihinsel engelli raporu olan Ferhat Kartal, yaşadıkları Yenişehir Mahallesi'ndeki komşularının bahçesinde devriye gezen zırhlı bir polis aracından açılan ateş sonucu katledildi.

Katledilen Kartal'ın cenazesinin kaldırıldığı İlçe Devlet Hastanesi morgu önüne gelen ailesi ve yakınları işlenen cinayete isyan etti.

Silopi'de bulunan bir rehabilitasyon merkezinde eğitim ve tedavi gören kardeşinin aynı zamanda ilköğretim 8'nci sınıf öğrencisi olduğunu paylaşan ağabeyi Sabahattin Kartal, akşam yemeğini birlikte yedikten sonra kardeşinin, öğretmeninin kendisine verdiği ödev için internet kafeye gitmek üzere evden çıktığını aktardı.

Kardeşinin evden ayrılmasından bir süre sonra silah seslerinin yükselmesi üzerine kardeşini merak ettiklerini ancak, sıkılan kurşunlardan korktukları için dışarı çıkmaya çekindiklerini söyleyen ağabeyi, "Kardeşimin silah seslerinin gelmesiyle ablasının evine gittiğini düşündük. Telefonla ablama ulaşmaya çalıştık fakat bir türlü ulaşamadık" dedi.

Ağabey Selahattin Kartal, geceyi korku ve merak içerisinde atlattıktan sonra günün aydınlanmaya başlaması ile birlikte babası ve diğer kardeşleri ile birlikte aramaya çıktıkları Ferhat'ın öldürüldüğünü bir akrabalarının telefonu üzerine öğrendiklerini söyledi. Ağabey Kartal, aldıkları haber üzerine hastane morgunun kapısına gittiklerinde bile hala kardeşinin öldürüldüğüne inanmadıklarını dile getirdi.

Ağabey Kartal, "Morgun kapısında bekleyen polisler cenazeyi bizlere göstermiyordu. Cenazeyi teşhis ettiğimizde göğsüne 12 mermi izi olduğunu gördük. 15 yaşındaki bir çocuğu neredeyse yaşı kadar mermiyle vurmuşlar" dedi.

15 yaşındaki engeli bir gencin neredeyse yaşı kadar mermiyle vurulmasının vicdansızlık olduğunu belirten Kartal, kardeşinin öldürülmüş olmasına "Evinde oturan, sokağa çıkan herkesi terörist olarak görüyorlar. Madem bize terörist damgası vurulmuş, sokakta öldürdükleri herkesi terörist olarak görüyorlarsa o zaman gelsinler hepimizi vursunlar, bizler de teröristiz" sözleriyle isyan etti.

Otopsi işlemleri için Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kartal'ın cenazesi, işlemlerin tamamlanması halinde yeniden Silopi'ye getirilerek toprağa verilecek. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de evinin önüne çıkan 15 yaşındaki çocuk öldürüldü

SONRAKİ HABER

Başbakana hakaret davasında Ilıcak'a zorla getirme kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...