08 Aralık 2015 09:29

Zihinsel engelli tutukluya tecavüz iddiası

Paylaş

Osmaniye T2 Kapalı Cezaevinde tutulan zihinsel engelli adli tutuklu O.İ’nin, cezaevinde başka bir tutuklunun tecavüzüne uğradığı iddia edildi. Dicle Haber Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’in haberine göre, İHD ve kimi cezaevi personeli de olayı doğruladı. İddiaya göre 15 Kasım günü, O.İ, aynı koğuşta kaldığı başka bir adli tutuklunun tecavüzüne uğradı. 19 Kasım tarihinde görüşe gelen ailesine yaşadıklarını anlatan O.İ, şunları anlattı: “Şu an C4 koğuşundayım. 15 Kasım 2015 tarihinde A25 koğuşunda beni dövdüler. Banyoda D.A.Ş. bana zorla tecavüz etti. M.K. isimli kişi ise beni sopa ile dövüyordu. D.A.Ş. geçen günlerde Karaman Cezaevine sevk edildi. Bu olayı İnfaz Koruma Memuru Serkan adlı şahsın odasına gidip anlattım. Ben utandığım ve korktuğum için hastaneye gitmedim.”

SAVCILIKTAN CEVAP GELMEDİ

O.İ’nin annesi Aliye Kart, oğlunun zihinsel engelli olduğunu ve 3 yıla yakındır adli bir olaydan ötürü cezaevinde tutulduğunu söyledi. Anne Kart, tecavüz olayını öğrendikten sonra Osmaniye Cumhuriyet Savcılığı’na sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ancak şimdiye kadar kendilerine herhangi bir cevap verilmediğini belirtti. Cezaevine gittiğinde O.İ’nin boynunda tırnak izleri ve morluklar olduğunu ifade ederek, “Ne olduğunu sorduğumda ‘Bir şey olmadı’ dedi. Korktuğundan ve çekindiğinden bana bir şey söylemedi. Ben de ona müdüre çıkacağımı söyleyince tecavüz olayını anlattı. Bana, ‘Anne sen gidersen beni daha kötü yaparlar. Beni burada öldürürler’ dedi” diye konuştu.

İHD Adana Şubesine hukuki yardım talebinde bulunduklarını ifade eden anne Kart, yetkililere, “Çocuğumun yatması gereken bir yer varsa cezaevi değil hastanedir. Hastaneye sevkini istiyorum ve tedavi olmasını istiyorum. Çocuğum sürekli ilaçlarla yaşıyordu. Orada ise bunu hiç bir şekilde yapmıyorlar” diye konuştu.

‘CİDDİ BİR TRAVMA YAŞIYOR’

Ailenin kendilerine yaptığı başvuru üzerine Osmaniye T2 Kapalı Cezaevine gidip, O.İ. ile görüşen İHD Adana Şubesi Eş Başkanı Avukat İlhan Öngör, O.İ’nin tecavüz olayını doğruladığını ve bunun üzerinden olayın soruşturulması için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne başvurduklarını ancak başvurularına daha bir yanıt verilmediğini söyledi. Öngör, şöyle devam etti: “Kendisi bana başından geçen her şeyi anlattı. Koğuş arkadaşları tarafından dövüldüğünü, banyoya götürüldüğünü ve bir koğuş arkadaşı tarafından ise tecavüze uğradığını belirtti. Bunu ilk başta idareye söylemediğini ve çekindiğini, korktuğunu ve daha sonraki günlerde ise oradaki infaz koruma memurlarından birine durumu izah ettiğini belirtti.” Öte yandan DİHA’da yer alan haberde, telefonla görüştükleri bir cezaevi personelinin yaşananları doğruladığına, cezaevi müdürünün ise, açılan soruşturma sonucu tecavüz iddiasının asılsız çıktığı açıklamasına yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doğan Medya'da önemli değişiklikler

SONRAKİ HABER

KESK 20. yılını Ankara'da yaşamını yitirenlere adadı: Tüm sorumlular açığa çıkarılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...