08 Aralık 2015 06:39

KOÜ'de Ovacık Belediyesi Başkanı Maçoğlu'nun katılacağı panele izin yok!

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun katılacağı "Yerel Yönetimlerde Özgün Deneyimler" paneli Kocaeli Üniversitesi yönetimi tarafından engellenmeye çalışılıyor.

9 Aralık Çarşamba günü "Yerel Yönetimlerde Özgün Deneyimler" konulu panel için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nu Dekanlıktan dilekçe ile talep eden Kültür Sanat ve Sosyal Araştırmalar Kulübü yönetimi, salonu resmi dilekçeyle aldı. Sonrasında duyuru çalışmalarına başlayan kulüp, yine başka bir resmi dilekçeyle salonun o gün, o saatte dolu olduğu gerekçesiyle etkinliğin iptal edildiği bilgisini aldı.

ÖNCE İZİN, SONRA YASAK!

Fakülte sekreterinin imzasıyla salonun kendilerine tahsis edildiğini söyleyen kulüp başkanı, etkinliğe iki gün kala, Tıp Fakültesi Sekreterliği'nden etkinliğin, o saatte başka bir toplantı olacağı gerekçesiyle iptal edildiğini bildiren bir yazı aldı. Bunun üzerine Tıp Fakültesi Sekreteri ile konuşan kulüp üyeleri, beklenmedik bir durumla karşılaştıklarını belirtti.

‘HİÇBİR FAKÜLTE İZİN VERMEDİ!’

Etkinliği düzenleyen isimlerden Ali Adnan Aslan sonrasında yaşananları şöyle anlatıyor: "Sekreter bize, kendisine hafta sonu dekanlıktan etkinliğin iptal edilmesiyle ilgili talimat geldiğini ve bu sebeple izni geri aldığını söyledi. Etkinliğin olacağı gün konferans salonunda toplantı olup olmadığıyla ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını da belirtti. Bu olayın üzerine, gittiğimiz her fakültede aynı tepkiyle karşılaştık. Fakültelerin hiçbirinden etkinliğimiz için yer izni alamadık."

Etkinliği yapmakta kararlı olduklarını belirten Aslan, üniversite yönetiminin bu yasakçı tutumuna karşı sessiz kalmayacaklarını da belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Latuff'un bloguna erişimi engelledi!

SONRAKİ HABER

Ege'de mültecileri taşıyan bot battı: 6 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...