09 Nisan 2012 08:39

PSAKD’ın yeni yönetimi belli oldu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) 12. Olağan Genel Kurulu dün yapılan seçimlerin ardından sona erdi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın salonunda düzenlenen ve iki gün süren kurultayda yönetim için 3 liste yarıştı. Seçimlerde eski Genel Başkan Hüseyin Güzelgül ve ABF Genel B

PSAKD’ın yeni yönetimi belli oldu
Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) 12. Olağan Genel Kurulu dün yapılan seçimlerin ardından sona erdi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın salonunda düzenlenen ve iki gün süren kurultayda yönetim için 3 liste yarıştı. Seçimlerde eski Genel Başkan Hüseyin Güzelgül ve ABF Genel Başkan Yardımcısı Kemal Bülbül’ün listesi arasında büyük çekişme yaşandı. Seçimleri Güzelgül’e karşı 2 oy farkla Bülbül’ün listesi kazandı. Yeni seçilen Yönetim Kurulu ise şöyle:  Kemal Bülbül, Hasan Cem Yılmaz, Ali Başak, Hülya Aslan, Birsen Kulu, Galip Kabasakaloğlu, Oktay Kandemir, Eren Aksoyoğlu, Haydar Şahin, Alişan Demir, Ali Doğan, Hıdır Çam, Ali Çiftçi, Atilla Özdemir, Gazi Aslan, Tayfun Budak, Duygu Boyoğlu, Cahit Akdoğan, Ali Özcanlı, Muharrem Erkan, Cem Sultan Ermiş, İsmail Han, Şah İsmail Aydoğdu, Yusuf Coşkun.  

‘EŞİT YURTTAŞLIK MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Kurulda konuşan PSAKD’ın yeni Genel Başkanı Bülbül, Pir Sultan Abdal’ın insanlık tarihi içerisinde eşitlik ve adalet mücadelesinin yol göstericisi olduğunu söyledi. “Bizler bu yolun talibiyiz. Erenlerimizin, evliyalarımızın, ulularımızın, velilerimizin bizlere bıraktığı kültürel, inançsal mirasın temsilcisi ve eşit yurttaşlık hakkı mücadelesinin yürütücüsü olmak için bu yola çıktık” diyen Bülbül, inançların eşitliği, halkların kardeşliği, emeğin özgürlüğünün vazgeçilmez ilkeleri olacağını ifade etti. Bülbül, “Dünya insanlık kültürüne sahip çıkarak ve Alevi kültürünü, inancını Pir Sultan Abdal'ı dünya insanlığına ifade ederek yürüyeceğiz. Koçgiri, Dersim, Maraş ve tüm katliamlar ile insanlığa karşı işlenmiş suçların karşısında hak mücadelemize devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ATO’da seçimleri Çağdaş Hekimler kazandı

SONRAKİ HABER

Mamaklılar öldüren yolu trafiğe kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa