09 Nisan 2012 07:48

Van ve Adıyaman’da gözaltılar

Adıyaman’da 5 öğrenci, Van’ın Çaldıran ilçesinde ise köylere yapılan baskınlarda 5 kişi gözaltına alındı.

Van ve Adıyaman’da gözaltılar
Paylaş

ADIYAMAN’da 5 öğrenci, Van’ın Çaldıran ilçesinde ise köylere yapılan baskınlarda 5 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından sabah saatlerinde Adıyaman Üniversitesi'nde okuyan 5 öğrencinin evine baskın düzenlendi. Baskın sonucu Hamiyet Kural, Serkan Tangül, Hayrettin Kahraman ve Aydın Kara gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında Adıyaman Üniversitesi Demokratik Öğrenci Derneği'ne de baskın düzenlendi. Baskında dernekte, duvarlarda asılı fotoğraflara, bütün dergi ve kitaplara polisler tarafından el konuldu. Dernekteki aramalar sona ererken, birçok eşya ise kullanılmaz hale getirildi. Gözaltı gerekçesine ise yine “KCK gençlik yapılanması” iddiası gösterildi.

ÇALDIRAN’DA KÖYLERE BASKIN

Van’ın Çaldıran İlçesi’ne bağlı köylere sabah erken saatlerde asker ve polis tarafından ortak operasyon düzenledi. Evlerin didik didik arandığı baskınlarda Yüceler (Şîvron) Köyü muhtarı Maşuk Batmaz ile Kemal Batmaz, Beydoğan (Şêxsucuk) köyünde Fariz Altıntaş, Çilli (Çîlê) köyünde soyadı öğrenilmeyen Seyithan isimli yurttaş ile Yukarı Dikmen (Tikma Jor) köyünde Tajdin Aka’nın da aralarında bulunduğu toplam 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 5 kişi, Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Diğer yandan Dersim merkezde Veli Ekici adlı kişinin sabah saatlerinde İnönü Mahallesi’nde polisler tarafından gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye sınırında 10 Nisan gerilimi

SONRAKİ HABER

ATO’da seçimleri Çağdaş Hekimler kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...