07 Aralık 2015 12:48

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçiler: Yetkiyi Tüm Bel-Sen’e biz verdik

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları toplu sözleşme görüşmeleri için yetkiyi Tüm Bel-Sen’e verdiklerini belirterek, başka bir sendikayla yapılacak TİS’i tanımayacaklarını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinde başlayacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde masaya çoğunluğun olduğu Tüm Bel-Sen değil de Tüm Yerel-Sen’in oturacak olmasına İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından tepki geldi. 

Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye biriminde çalışan Volkan Ataşçı, büyükşehirin yetki gaspının hukuksuz bir işlem olduğunu vurgulayarak “Büyükşehir hatasından geri dönmelidir. Biz TİS’e bir an önce başlamak istiyoruz çünkü emekçilerin bizden beklentiler var. Yetkisi olmayan bir sendikayla yapılan TİS’i tanımayacağız. Bunu da işyerlerinde dile getireceğiz. Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki tutumunu teşhir edecek bir çalışmamız olacak” dedi. 

‘KARARA UYMAYACAĞIZ’

Strateji geliştirme bölümünden Özgür Akkavak ise yetkiyi ne Valiliğin ne de Büyükşehir Belediyesinin verdiğini, yetkiyi kendilerinin sendikaya verdiklerinin altını çizerek “Kaldı ki ortadaki problem teknik bir problem de değil. Ortada ayrı ayrı imzalanan TİS’ler var. Biz burada sendikal faaliyetlerimizi yürütürken, yol, yemek, kreş hakkımızı savunurken hiçbir şekilde devrede olmayan Valilik ve bu taleplerimize karşılık sürekli ayak direyen Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu bu keyfi karara uymayacağız” dedi.

Oda oda, bina bina dolaşarak büyükşehirin bu hukuk dışı kararını çalışma arkadaşlarına anlatacaklarını ekleyen Akkavak şunları söyledi: “Bu iş çalışanlarla yönetim arasındadır. Kendi mücadele hattımızı bu anlayış üzerinden devam ettirmeye çalışacağız.”

‘EMEKÇİLERİN İRADESİNE SALDIRIDIR’

Ali Akçay (ESHOT İşyeri Temsilcisi): Büyükşehirin bu tutumu emekçinin iradesine saldırıdır. Yetki Tüm Bel-Sen’dedir. Büyükşehirin yanlı olarak verdiği bu kararı kınıyorum. Büyükşehir kararından vazgeçmezse eylemleri işyerlerine taşıyacağız. Ben ve ESHOT’taki diğer üyeler bu kararın arkasındadır. 

Yusuf Ekici (İmar Planlama Şube Müdürlüğü): Bu tutum yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizi bölmeye yöneliktir. Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT’da üyelerin sendikamıza verdiği yetkiyi gasbettirmeyeceğiz. Son iki yıldır sendikamız tarafından Büyükşehir Belediyesi ile yapılan her görüşmenin ayrıntıları hem sitemizde hem de yapılan eylem ve etkinliklerde paylaşıldı. Bu tavırdan dolayı bizden rahatsız olduklarını biliyoruz. Birileri toplu sözleşme sürecinde kendisine teklif edene ses çıkarmayan, alınan kararları üyesiyle paylaşmayan, özetle ‘uslu çocuklarla’ masaya oturmak istiyor. Asla kabul etmeyeceğiz. Taleplerimizin takipçisi olacağız.

VALİLİK VAZGEÇTİ AMA BÜYÜKŞEHİR...

Valilikle görüşme yapan Tüm Bel-Sen yöneticileri, Valiliğe geri adım attırdı. Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, yetkili sendikanın Tüm Bel-Sen olduğunu belirtti. Yarın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında başlayacak olan TİS görüşmeleri öncesi Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, toplusözleşmeyi yaptırmayacaklarının altını çizdi.

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: AKP istikrar diye oy aldı, nerede istikrar?

SONRAKİ HABER

Beştaş: Elçi cinayetinde tek bir şüpheli yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...