07 Aralık 2015 12:20

EMEP Kürdistan Örgütü: Savaşa karşı, Medeni'ye sahip çıkma zamanı

Paylaş

Medeni Yıldırım davasına katılım çağrısı yapan Emek Partisi (EMEP) Kürdistan Örgütü, “Medeni Yıldırım’a sahip çıkmak Kürdistan’da halka yönelik yürütülen savaşa karşı çıkmaktan geçmektedir. Emek ve demokrasi güçlerini Medeni’nin davasına sahip çıkmaya, saldırılar karşında birleşmeye çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan EMEP Kürdistan Örgütü, 28 Haziran 2013’te Lice’de kalekol yapımını protesto eden halkın üzerine kurşun yağdırıldığını hatırlatarak, “Bu saldırıda birçok yurttaşımız yaralanırken 19 yaşındaki Medeni Yıldırım hayatını kaybetti. Emir komuta zinciri içerisinde halkımıza bir saldırı düzenlenmişti. Olayda emri veren komutanlar da tetiği çeken askerler de sorumlu tutulmalı ve yargılanmaya dahil edilmelidir” dedi.

Medeni’nin katledildiği günlerde ‘çözüm süreci’nin devam ettiği hatırlatan açıklamada, “Çözüm sürecinin yürüdüğü bir dönemde kalekol yapımlarında ısrar eden AKP savaş politikalarında ısrar edeceğini o dönem ortaya koymuştu” denildi.

HALKIMIZ AKP’NİN HEDEFİNDE

Medeni Yıldırım’ın Gezi direnişinin simge isimlerinden biri haline geldiği ifade edilen açıklamada, “AKP iktidarının politikaları ve pratik uygulamaları yurttaşlarımızın katledilmesiyle sonuçlandı ve sonuçlanmaya devam ediyor. Halka karşı saldırılarını yoğunlaştıran AKP bugün Kürdistan’da yeni ölümlere imza atıyor. Sokağa çıkma yasaklarıyla adeta sıkıyönetim uygulamaları devreye konulurken; gençler, kadınlar, çocuklar kurşunların hedefi oluyor. Halkımıza karşı bir savaş yürütülüyor” denildi.

EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNE ‘BİRLEŞELİM’ ÇAĞRISI

Gezi döneminde Medeni Yıldırım’ın öldürülmesine kayıtsız kalmayan kesimler başta olmak üzere tüm demokrasi ve emek güçlerinin bu saldırılar karşısında bir araya gelmesi gerektiği vurgulanan açıklamada “Medeni Yıldırım’a sahip çıkmak bugün Kürdistan’da halka yönelik yürütülen savaşa karşı çıkmaktan geçmektedir. Emek Partisi Kürdistan Örgütü olarak emek ve demokrasi güçlerini Medeni Yıldırım davasına sahip çıkmaya ve yaşanan saldırılar karşısında birleşmeye çağırıyoruz” denildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

MEDENİ YILDIRIM DAVASI YARIN

MEDENİ YILDIRIM'IN AĞABEYİ GAZETEMİZE KONUŞTU

ÖNCEKİ HABER

İznik’te bulunan taban mozaiğine giriş bölgesi asfaltla kaplandı

SONRAKİ HABER

Gözaltındaki ESP ve SGDF’liler adliyede: Hrant Dink anması da suç sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa