08 Aralık 2015 00:12

Medeni Yıldırım davası bugün

Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 28 Haziran 2013’te kalekol protestosu sırasında askerlerce açılan ateş sonucu katledilen 19 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın ikinci duruşması bugün Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Sanık Er Adem Çiftçi’nin katılmadığı ilk duruşmada ‘Dosyayı inceleyemedik’ diyen mahkeme heyeti 10 dakika süren duruşmayı ertelemişti.

27 Ekim’de görülen ilk duruşmaya Medeni Yıldrım’ın ailesi ve avukatlar katılmıştı. Sanık Er Adem Çiftçi’nin mazeretsiz olarak katılmaması nedeniyle sanıksız başlayan duruşmada, Yıldırım ailesinin avukatlarından Mehmet Emin Aktar, bir cinayet davası görülmesine rağmen tutuksuz sanığın yargılamaya katılmadığını belirterek, “Sanık cinayet suçundan tutuksuz yargılanıyor. Üstelik duruşmada bile değil. Sanığa soru sormak istiyoruz. Sanık hazır olmadan iddianamenin okunmamasını istiyoruz. Sanık kaçma ve delilleri karartma şüphesi nedeniyle tutuklanmalıdır. Bu nedenle tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkarılmasını istiyoruz” demiş ancak mahkeme bu talebi reddetmişti.

HAKİM, DOSYAYA BAKMADAN GELMİŞ!

Mahkeme başkanının, “Diğer dosyaların yoğunluğundan kaynaklı bu dosyaya bir şey yapamadık. İçeriğine bakamadım dosyanın. Bu dosyaya yoğunlaşamadım açıkçası” dediği duruşma 10 dakika sürmüştü.

ATEŞ EMRİ VERENLER İDDİANAMEDE YOK, TETİĞİ ÇEKEN 4 YILDA ÇIKABİLİR!

Medeni Yıldırım’ın ölümüyle ilgili hazırlanan iddianamede, zanlı Er Adem Çiftçi için ‘Haksız tahrik altında olası kastla adam öldürme’ suçundan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Savcı, Adem Çiftçi için talep ettiği 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasında, eylemi haksız tahrik altında işlediği için 4’te 1’inden 4’te 3’üne kadar ceza indirimi uygulanmasını istedi. Bu suçlamayla yargılanırsa suçlu bulunsa dahi sanığın 4 yıl hapis yatıp çıkması söz konusu.

İddianamede olay günü askerlere kitlenin üzerine ateş açılması emri veren komutanlar ise soruşturmaya dahil edilmedi. Yıldırım ailesinin avukatları sadece emri uygulayanın değil, emir komuta zinciri içindeki komutanların da yargılanmasını istiyor. İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan raporda ‘Ateş emrini ben verdim” itirafı yer alan Kayacık Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Öztürk ve diğer askeri yetkililer iddianamede sanık olarak yer almıyor.

Olayda ne şüphelinin olası kastından ne de Medeni Yıldırım’ın haksız tahrikinden söz edilebileceğini belirten avukatlar, Sanık Adem Çiftçi’nin, öldürme kastıyla kitlenin üzerine ateş açtığını, dolayısıyla askerin açıkça, kastederek öldürme eylemini gerçekleştirdiğini belirtiyor. (HABER MERKEZİ)

MEDENİ YILDIRIM'IN AĞABEYİ GAZETEMİZE KONUŞTU

EMEP KÜRDİSTAN ÖRGÜTÜ: SAVAŞA KARŞI MEDENİ'YE SAHİP ÇIKMA ZAMANI

ÖNCEKİ HABER

Köpeklerin öldürülmesine tepki

SONRAKİ HABER

İznik’te bulunan taban mozaiğine giriş bölgesi asfaltla kaplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa