07 Aralık 2015 12:09

Köpeklerin öldürülmesine tepki

Paylaş

Sakarya’da, başıboş köpeklerin yaşam alanlarına giderek besleyen hayvan hakları savucuları, öldürülen iki köpek ile karşılaştı. Hayvan hakları savucuları boynu kesilen hayvanın tecavüze de uğradığını iddia ederken, “Köpekler sokağa terk edilmesin. Barınaklara verilsin ya da sahiplenilsin” talebi yinelendi.

‘HANGİ RUH HALİYLE YAPILABİLİR?’

Adapazarı katı atık arıtma tesislerinin bulunduğu Dağdibi mevkiinde başıboş hayvanları beslemeye giden hayvan hakları savucuları, bir köpeğin boynunun kesilerek öldürüldüğüne şahit olurken, öldürülen bir köpeğin ise kafası bulundu. Hayvan hakları savucusu Gülden Sarohan, hafta sonu sokak köpeklerini beslerken vahşete tanık olduklarını söyleyerek, “Hayvansever arkadaşlarla birlikte bölgede besleme yaparken Sibirya kurdu cinsi köpeğin bir ölü köpeğin yanında olduğunu fark ettik. Ölü köpeğin yanına gittiğimizde tecavüze uğradığını ve sonra boynunun kesilerek öldürüldüğünü gördük. Sokak köpeğinin tecavüz edilip öldürüldüğü yerde boş içki şişeleri ve kullanılmış kondomlar gördük. Tam bir vahşet. Aynı yerde kafası gövdesinden ayrılmış bir köpek başı bulduk. Bu caniliği kim hangi ruh haliyle yapabilir. Bunu yapan kişilerin tedaviye ihtiyacı var” dedi. 

'YEREL YÖNETİMLER ETKİN OLMALI'

Gülden Sarohan sokak hayvanları konusunda yerel yönetimlerin daha etkin önlem almaları gerektiğini ifade ederek “Köpekler sokağa terk edilmesin. Barınaklara verilsin veya Hayvan hakları savucuları tarafından sahiplendirilsin” diye konuştu. (Sakarya/DHA) 

ÖNCEKİ HABER

Ankara’nın kent panoraması imara açılıyor

SONRAKİ HABER

Medeni Yıldırım davası bugün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...