07 Aralık 2015 09:27

Bağdat’tan Ankara’ya: Türk askerine karşı Rusya’dan yardım isteyebiliriz

Paylaş

Türkiye’nin Musul’a asker göndermesine Irak’tan bir tepki daha geldi. Önceki gün Türkiye’yi işgalcilikle suçlayan Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim el Zamili, Türkiye'nin Irak’ın egemenliğini ihlal ettiğini savunarak, buna karşı Rusya’dan yardım isteyebileceklerini söyledi.

El Arab el Cedid gazetesine konuşan El Zamili, “Türkiye’nin işgaline ve Irak’ın egemenliğini ihlal etmesine karşı kısa süre içinde Rusya’dan Irak’a doğrudan askeri müdahalede bulunmasını isteyebiliriz” dedi.

Türkiye’nin Bağdat’ın izni olmadan Musul’a asker gönderdiğini yineleyen El Zamili, daha önce de Türk askeri bir an önce Irak’tan ayrılmazsa Türkiye’ye karşı askeri operasyon düzenleyeceklerini söylemişti.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi de, Türk kuvvetlerinin Irak hükümetinin izni ve bilgisi olamadan Kuzey Irak'a asker konuşlandırmasını ulusal toprak bütünlüğünün ihlali olarak tanımlayarak, Türkiye’nin, Kuzey Irak'a gönderdiği askerlerini 48 saat içinde geri çekmemesi halinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gitme dahil tüm seçenekleri kullanacaklarını bildirmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ÖiB’nin ifade ve basın özgürlüğü ihlalleri raporu: 31 gazeteci tutuklu

SONRAKİ HABER

'Koalisyon Suriye ordusunu vurdu' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...