07 Aralık 2015 05:32

Dilan Kortak'ın babası: Devlet kızımın gülüşünü aldı

Paylaş

İstanbul'da polisin infaz ettiği 19 yaşındaki Dilan Kortak'ın babası İbrahim Kortak, kızının herkes tarafından sevilen biri olduğunu ve tüm arkadaşlarının onu gülüşüyle hatırladığını belirterek, "Devlet kızımın gülüşünü benden aldı" dedi.

İstanbul Sancaktepe'de polisler tarafından yapılan ev baskınında infaz edilen Dilan Kortak (19) binlerin omuzlarında sonsuzluğuna uğurlanırken, Kortak'tan geriye kalan en büyük miras gülüşü oldu. Ekonomik nedenlerden dolayı Kortak ailesi 1990'lı yıllarda Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Berti (Kocakuyu) köyünden İzmir'e göç eder. Vatansızlığın acısını ve özlemini İzmir'de büyüyerek geçirse de Kortak, bu acıyı ve özlemi bir mücadele aracına dönüştürür.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEDİĞİ İÇİN OKULDAN ATILIR

Bir dönem HDP Karabağlar İlçe Gençlik Meclisi Eşsözcülüğü'nü de yapan Kortak, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasında okuduğu Karabağlar Cumhuriyet Lisesi bahçesinde imza topladığı için okuldan atılır. Buna rağmen geri adım atmayan Kortak, Öcalan'ın özgürlüğü için daha fazla mücadeleye sarılır.

‘GÜLÜŞÜNÜ ALDILAR’

Hem ailesi hem de arkadaşları, Kortak'ın hep gülüşüne vurgu yaptı. Kortak'ın, kah şarkı söylerken, kah halay çekerken ya da bir konuyu anlatırken bile yüzünden gülüşünü hiç eksik etmediğini kaydettiler. Kızını anlatan baba İbrahim Kortak, kızının herkes tarafından sevilen biri olduğunu ve tüm arkadaşlarının onu gülüşüyle hatırladığını belirterek, "Devlet kızımın gülüşünü benden aldı" dedi.

Kortak, İzmir'e taşındıkları günden bu yana devletin sistematik baskısının devam ettiğini ve sonunda bu baskının kızının infazıyla sonuçlandığını kaydetti. 1993 yılında "örgütte yardım ve yataklık"tan tutuklandığını ve 3 yıl 3 ay cezaevinde kaldığını hatırlatan baba Kortak, kızının ailesinin yaşadığı zulüm ve baskıların bilincinde olduğunu söyledi.

'BANA ARTIK HEVAL DE'

Kızı Kortak'ın mücadelesine bağlı biri olduğunu ve mücadelesiyle yatıp kalktığını vurgulayan baba Kortak, "Bir gün evde oturuyorduk, bana 'Baba artık ben 18 yaşını geçtim. Bana çocuğum deme, bana artık heval (arkadaş) de' dedi. Ben ona hep öyle hitap ettim. Tüm kararlarını kendisi veriyordu. Biz onun kararlarının arkasında duruyorduk" diye konuştu.

'DAVASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Kızının mücadelesini sürdüreceğini ve davanın takipçisi olacağını kaydeden Kortak, polislerin son dönemlerde baskınlarda "çatışma sürü" verip aynı taktiği uyguladığı belirterek, "Bu bir devlet zulmüdür. Bu zülüm ve baskı Kürdistan'ın dört parçasında devam ediyor. Ama biz bu saldırı ve zülüm karşısında geri adım atmayacağız. Biz bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de Fransız Kültür Merkezi'nin bahçesindeki işletmede yangın

SONRAKİ HABER

Nusaybin’de yaralanan Cudi Teber yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...