06 Aralık 2015 19:26

Cemaat operasyonunda 10 tutuklama

Paylaş

İzmir merkezli olarak 'askeri casusluk' adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil ürettikleri iddiasıyla yapılan operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 5'i emniyette ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanıp adliyeye sevk edilen 13 kişiden 10'u tutuklandı, 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, geçen Perşembe İzmir merkezli olarak Ağrı, Antalya, Bingöl, Eskişehir, İstanbul, Kilis, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Muğla, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van'da yapılan operasyonda hakkında yakalama kararı çıkartılan 25 kişiden 18'i yakalandı.

Gözaltına alınan ve "askeri casusluk" adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil üretmekle suçlanan şüpheliler, sorgulanmak üzere İzmir'in Yeşilyurt Semti'nde emniyet binasına getirildi. Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen TÜBİTAK görevlileri Y.Ç. ve S.M.K.'nın bir süre önce Rusya'ya, bir diğer TÜBİTAK görevlisi B.A.'nın ise Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittikleri belirtildi. Yine operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen dönemin şube müdürlerinden E.G., M.E. ve H.Ç.'nin de aralarında bulunduğu, TÜBİTAK görevlileri de dahil toplam 7 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İlk operasyonu geçen 3 Kasım'da yapılan operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerden, U.T., A.A., F.Y., A.Y. ve M.T. ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan aralarında 'askeri casusluk' operasyonunun düzenlendiği dönemde, Mali Suçlarla Mücadele Büro Amiri olan ve şu an Kilis'te görev yapan emniyet müdürü M.E.Ç., dönemin Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü ve şu an Niğde'de görevli olan H.A., başkomiser, komiser ve polis memurlarının olduğu 13 kişi ise adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 13 kişiden 10'u tutuklandı, 3'ü ise adil kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Koalisyon uçaklarından Başika'da hava saldırısı: 9 IŞİD militanı öldü

SONRAKİ HABER

​ Sur'da bulunan ÖGC binasının ateşe verildiği iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...