06 Aralık 2015 14:13

Tek katlı binada yangın çıktı, 2 kardeş öldü

Paylaş

Mehmet CANDAN

İzmir'in Buca ilçesinde, tek katlı binada henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında içeride bulunan 5 kardeşten 8 yaşındaki Helin Çelen ile 1 yaşındaki Emir Çelen öldü. Evdeki çocukların en büyüğü olan Helin Çelen, kardeşlerinden 3'ünü evden çıkardı, en küçükleri olan Emir Çelen'i kurtarmak için içeri girdiğinde çatının çökmesi sonucu onunla birlikte yaşamını yitirdi. Yangının kunduklama sonucu çıkmış olabileceği ileri sürülürken, bir kişi gözaltına alındı.

Kuruçeşme Mahallesi 203/1 Sokak numara 5'teki tek katlı evde bugün saat 05.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde bulunan 3 yaşındaki Ata Çelen, 5 yaşındaki Baran Çelen ve 6 yaşındaki Arda Çelen evden çıktı. Dumandan etkilenen 3 kardeş yan sokaktaki Özel Tınaztepe Hastanesi'nde tedaviye alındı. Komşuların ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale edip, alevleri sündürürken, çatısı çöken bina kullanılamaz hale geldi. 

KAYIP ÇOCUKLAR ARANDI

Bu sırada anne Arife Çelen ve baba Ferhat Çelen'in evde olmaması üzerine mahalle sakinleri iki çocuğun da kayıp olduğunu söyledi. Yangın sırasında evde olmadıkları öğrenilen Arife Çelen ve Ferhat Çelen'e telefonla ulaşan polis, diğer 2 çocuğun yanlarında olup olmadığını sordu. 

Olumsuz yanıt alınması üzerine, itfaiye ekipleri çatısı çöken eve tekrar girerek kayıp olan iki kardeşi aramaya başladı. Bu sırada eve gelen Arife ve Ferhat Çelen çifti sinir krizi geçirdi. Ekipler, kısa süre sonra Helin Çelen ile küçük kardeşini Emir Çelen'in cansız bedenlerini yan yana buldu. 

Talihsiz Helin ile Emir'in cesetleri savcının incelemesi ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. 

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan hastanede tedavileri tamamlanıp gündüz saatlerinde taburcu edilen çocukların olayın ardından "Evimizi sakallı biri yaktı" demesi üzerine polis çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. 

Arife ve Ferhat Çelen çifti ise ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Üç çocuktan da pedagog eşliğinde, olayla ilgili bilgi alınmaya çalışılacağı belirtildi. Ancak yangından kurtulan 3 kardeşin hala olayın etkisinde oldukları öğrenildi. Soruşturma kapsamında, iki çocuğun öldüğü yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Ancak şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığı belirtildi.

KARDEŞİNİ KURTARMAK İSTEMİŞ

Çelen ailesinin komşuları, elektrik ve suyu kesik olduğunu belirttikleri evdeki yangını ilk etapta Helin Çelen'in fark ettiğini, kardeşleri 6 yaşındaki Arda Çelen, 5 yaşındaki Baran Çelen ve 3 yaşındaki Ata Çelen'i uyandırıp evden çıkmalarını sağladıktan sonra evin yakınındaki hastaneye yönlendirdiğini söyledi. Komşuları, Helin Çelen'in tekrar eve dönüp en küçük kardeşi minik Emir Çelen'i kurtarmak istediğini, ancak çatının çökmesi nedeniyle bir daha dışarı çıkamadığını öğrendiklerini dile getirdi. 

Yanan evin bulunduğu sokakta oturan 66 yaşındaki Ahmet Çeri, "Gece sokağa çıktık, alevler evi birden sardı. İtfaiye ekipleri geldi ama yapacak bir şeyleri yoktu, bir süre eve giremediler. Yazık oldu çocuklara" diye konuştu. 

EVDEN ÇIKMIYORLARMIŞ

Erol Gümüş'e ait olan evde kiracı olarak oturan ailenin, ev sahibinin boşaltmalarını istemesine rağmen çıkmadıklarını dile getiren komşuları, muhtar ve yetkililerin çocukları devlet korumasına almayı teklif ettiğini, ancak ailenin bunu da kabul etmediklerini kaydetti. 

DNA TESTİ YAPILACAK

Cansız bedenleri İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan iki çocuğun cenazesinin, DNA testi yapıldıktan sonra yarın ailelerine teslim edileceği bildirildi. Komşuları ise, Arife Çelen ile eşi Ferhat Çelen'in bir süredir ayrı yaşadığını, çocuklarıyla yeterince ilgilenmediklerini ileri sürdü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Koalisyon uçakları Rakka’yı vurdu: En az 32 ölü

SONRAKİ HABER

İÜ’de gözaltına alınan öğrenciler serbest: Saldırıya uğrayanlara gözaltında darp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa