06 Aralık 2015 10:03

Ölümler olmasın diye Sur’a yürüyen binlerce Diyarbakırlıya polis saldırdı

Paylaş

Diyarbakır’ın merkez ilçesi Sur’a yönelik konulan sokağa çıkma yasağı 9. Gününe girerken çatışmaların şiddeti de önceki günlere göre daha da arttı. Katliam endişesi taşıyan binlerce Diyarbakırlı sokağa inerek çatışmaların durmasını istedi. Sur’a yürümek isteyen yurttaşlara polis sert müdahalede bulundu.

DBP ve HDP’nin çağrısıyla binlerce kişi 5 Haziran HDP mitingi sırasında patlayan bombanın olduğu İstasyon Meydanı’nda buluştu. Alanı dolduran binlerce kişi Sur’a yürümek istedi, ancak polis zırhlı araç, TOMA ve çevik kuvvet polislerince kitlenin önüne barikat kurdu. Uyarı anonsları yaparak “dağılın” uyarısı yapan polis Sur’a yürüyüşe izin verilmeyeceğini, kitlenin açıklama yaparak dağılmasını istedi.

‘ÖLÜMLER OLMASIN DİYE YÜRÜYORUZ’

DBP ve HDP heyeti ise Sur’da süren çatışmalardan kaynaklı ölümlerin artışına ve çatışmaların biran önce sonlandırılması gerektiğini iletti. Ölümlerin olmaması için çabaladıklarını bildiren heyet izin verilmeyince Ofis’e doğru yürüyüşe geçti.  Yürüyüş çok geçmeden Ofis, Bağlar, Koşuyolu  Parkı civarında ayrı ayrı yüzlerce kişilik yürüyüşlere dönüştü.      

Kortejler Ofis’te birleşti. Burada toplanan binlerce kişiyi polis gaz bombası atarak ve tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Diyarbakır’ın en merkezi yeri olan Ofis’te bir anda gaz bulutları ve çatışmalar yoğunlaştı. Onlarca TOMA ve zırhlı aracın sokaklara indiği semtte kadın, çocuk yüzlerce kişi gazdan etkilendi. Çok sayıda kişi kaçışmalar sırasında düşerek hafif yaralandı. Bölgede adeta üç kişinin bir araya geldiği her noktaya polis gaz ve su sıktı. Koşuyolu Parkı civarında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Ofis’te de aralıklarla polis saldırısı sürüyor. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suphi Nejat Ağırnaslı'nın naaşına ulaşıldı

SONRAKİ HABER

Rusya'ya ait savaş gemisi İstanbul Boğazı'ndan böyle geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...