05 Aralık 2015 14:54

Dilan Kortak, binler tarafından uğurlandı

İstanbul'da önceki gece polisler tarafından yapılan ev baskınında infaz edilen Dilan Kortak binlerce kişinin katıldığı törenin ardından İzmir Buca'da toprağa verildi.

Paylaş

İstanbul Sancaktepe'de önceki gece polisler tarafından yapılan ev baskınında infaz edilen Dilan Kortak (19) İzmir Buca'da Kaynaklar Mezarlığı'nda defnedildi. Dün gece İzmir'e getirilen Kortak'ın cenazesi bugün Karabağlar Eskiçamlık Mahallesi Şeyh Ahmet Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından aynı mahallede bulunan evinin önüne yürüyüşle götürülmek istendi. Mahallenin dört bir yanını tutan yüzlerce polis yürüyüşe engel oldu. Cenazenin aile evine götürülmesi engellendiği için cami önünde cenaze töreni yapıldı. Cenaze törenine binlerce kişinin yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Törende saygı duruşunun ardından, "Çerxa Şoreşe" marşı okundu. Cenaze töreninde sık sık "Jin jîyan azadî", "Bijî Serok Apo", "Dilan Yoldaş ölümsüzdür", "Ey şehid riyate riyameye" sloganları atıldı.

Törende konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan, Kortak'ın infaz edilmesinden sonra ana akım medyada yapılan haberlere tepki göstererek, "Kortak'ın yalnız olmadığını ve çatışmada öldüğü söylediler. Onların yansıttığı gibi değil. Kortak yalnız bir şekilde katledildi. Onu büyüdüğü mahalle olan Çamlık'tan uğurluyoruz. Mücadelesini yaşatacağız" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise Kortak'ın Karabağlar'da HDP çalışması yürüttüğünü dile getirerek, "Siyasi nedenlerden ötürü okuldan çıkarıldı. Siyasal mücadele verdi. Kortak genç kadınlar için bir örnektir. Kortak, çatışma sonucunda değil, infaz edilerek öldürüldü. Bu infaz aydınlatılmadıkça partimiz ve halkımız bu olayın peşini bırakmayacak" diye konuştu.

Kortak'ın babası İbrahim Kortak da, "Dilan Kürt ve Türk halkının şehididir. Başkan Apo'nun ve gerillanın şehididir. Uğurlar olsun. Özgürlük mücadelesi yürüttü ve bu yolda yaşamını yitirdi" ifadesinde bulundu.

Tören ardından konvoy eşliğinde Buca'ya getirilen Kortak'ın cenazesi kadınlar tarafından Kaynaklar Mezarlığı'na taşındı. Slogan, alkış ve zılgıtlar eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından Kortak annesinin yanına defnedildi.

Defin sonrası Kortak için taziyelerin Eskiçamlık'ta bulunan evinde kabul edileceği belirtildi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Avokadonun faydaları

SONRAKİ HABER

Fatsa'daki soygun girişimi ve rehine krizi 9 saat sonra sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa