05 Aralık 2015 14:27

Müslim: Riyad, Suriye krizine çözüm değil

Paylaş

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleştirilmek istenen Suriye toplantısının halkların iradesini temsil etmediğini belirterek, “Suriye halklarının iradesinin temsil edilmediği hiçbir girişimin krize çözüm üretmesi mümkün değildir” dedi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da 8-10 Aralık tarihleri arasında “Suriye sorununa çözüm bulma ve muhalefeti bir paydada buluşturma” başlığıyla toplantı düzenleniyor.  Ahrar’uş Şam ve Fetih Ordusu gibi bir çok cihatçı örgütün yer alacağı toplantıya 100 Suriyeli “muhalif” örgüt ve şahsiyet davet edildi. Ancak şu ana kadar Rojava Demokratik Özerk Yönetimi, PYD yönetimi ve YPG/YPJ güçlerinden toplantıya resmi olarak davet edilen olmadı.

‘TOPLANTI SURİYE HALKLARINA HİZMET ETMEZ’

Riyad toplantısının da geçmişte halkların iradesini dikkate almayan Cenevre ve diğer benzer toplantılar gibi sonuçsuz kalacağının altını çizen Müslim, şöyle konuştu: “Böylesi bir toplantı Suriye halklarına hizmet etmeyecektir. Toplantıda Suriye krizine ilişkin nasıl bir çözüm izleneceğine dair hiçbir somut proje ve siyasi çözüm yolu sunulmamaktadır. Çete gruplarına karşı en başarılı şekilde mücadele eden ve ağır bedelleri veren Kürt halkının haklarına ilişkin de hiçbir şey belirlenmemiştir.”

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, tüm bölgesel ve uluslararası güçlere de, Suriye’deki savaşın ve akan kanın durması için göstermelik değil, gerçek anlamda sorumluluklarını yerine getirmeleri ve Suriye krizinin çözümü için tüm Suriye halklarının katılım sağlayıp iradesini temsil edebileceği bir yöntem ve yaklaşımı esas almaları çağrısında bulundu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Azerbaycan'da petrol platformunda yangın: 32 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Avokadonun faydaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...