05 Aralık 2015 13:08

Pamukkale’de formasyon kontenjanları artırıldı

Paylaş

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 100 olan formasyon kontenjan sayısının 800’e yükseltildiğini açıkladı.

YÖK’ün pedagojik formasyon kontenjanlarını tüm üniversitelerde 15 bin olarak belirlemesinin ardından Pamukkale Üniversitesinde bu rakamın 100 olduğu açıklanmıştı. Ülke geneline yayılan eylemler sonucu YÖK, bu kararında geri adım atarak konu ile ilgili kararı rektörlüklere bırakmıştı.

Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre üniversite senatosu yapmış olduğu toplantıda üniversite için 100 olan kontenjan sayısının 800’e yükseltildiğini açıkladı. Başvurular arasında 2,25 ortalamanın altındaki öğrencilerin değerlendirmeye alınmadığını, 800 kontenjandan 200’ünün mezunlara, 600’ünün 4. sınıflara ayrıldığını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan PAÜ Öğrenci İnisiyatifi, “Kontenjan rakamlarının artmış olması elbette ki bir kazanımdır fakat yeterli değildir. Sınırsız ve parasız olması öğrencilerin en acil talepleri arasında yer almaktadır. 2 bin liralık bir meblağ her öğrencinin ödeyebileceği bir miktar değildir. Bunun sonucu olarak birçok üniversite öğrencisi, fabrika, atölye, inşaat işlerinde çalışarak hayatını riske atmaktadır. Parasız eğitim öğrencilerin en temel hak ve talebidir ve bu taleplerin elde edilmesi için daha derinlikli tartışmalar, daha güçlü, daha kararlı birleşik bir mücadele gerekmektedir” dedi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesi'nde 50 öğrenciye uzaklaştırma cezası verildi

SONRAKİ HABER

Okul duvarına ırkçı slogan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa