05 Aralık 2015 11:38

Aksaray'daki 'Öcalan'a özgürlük' yürüyüşüne polis saldırdı

Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Derneği'nin (TUAD) çağrısıyla Aksaray metro istasyonu önünde eylem yapmak isteyen gruba polis saldırdı.

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve diyalog koşullarının yeninden oluşturulması için Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği'nin (TUAD) çağrısıyla Aksaray Metro İstasyonu önünde bir araya gelen kitleye polis saldırdı. HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu gruba polis biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı. Saldırı nedeniyle metro seferleri bir süre durdu.

Polis saldırısına, "Biji serok Apo" sloganlarıyla karşılık veren kitle, ara sokaklarda bekleyişini sürdürürken, Aksaray Meydanı ve ara sokaklara giden yollar polis tarafından abluka altına alındı. Üç kişinin gözaltına alındığı eylemde, polis saldırısına tepki gösteren HDP'liler de Aksaray Meydanı'nda oturma eylemine başladı.

'KATLİAM POLİTİKALARIYLA BARIŞ VE DEMOKRASİ GELMEZ'

Oturma eyleminde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, "Türkiye'nin içinde bulunduğu durum çok vahimdir" diyerek sözlerine başladı. Yaratılan kaosla, "güvenlik" adı altındaki politikalarla, katliam politikalarıyla barış ve demokrasinin gelmeyeceğini belirten Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, "Bugün burada yapacağımız açıklamayla birlikte İmralı Cezaevi'nde tecrit altında bulunan Sayın Öcalan'ın durumuna açıklık getirmek istemiştik. Evet herkesin çok yakında takip ettiği gibi yaklaşık 6 aydır Sayın Öcalan ağır bir tecritle karşı karşıyadır. Ve bu tecrit karşısında güvenlik güçleri bölgede sokağa çıkma yasaklarıyla katliam politikalarını devreye koymuş, savaş konseptini devreye koymuş, sivil insanları katletmiş ve onu yapmadığı zamanda insanların kollarına kelepçe takarak cezaevlerine tıkma yöntemini esas almıştır" dedi.

PKK Lideri Öcalan ile görüşmelerin engellenmesiyle birlikte Türkiye'nin yeni bir kaos ortamına sürüklendiğini ve AKP'nin bu süreçte kendi katliam ve savaş politikalarını devreye soktuğunu söyleyen Buldan, "Herkes tanıklık etti ki barış ve müzakere süreci devam ettiği sürece ülkede kan akmadı, insanlar yaşamını yitirmedi, anneler ağlamadı, gözyaşı dökülmedi. Ne zaman ki barış ve müzakere süreci donduruldu , 'buz dolabına' konuldu, Sayın Öcalan'la görüşmeler engellendi, tecrit uygulandı işte o zaman Türkiye bir kaos ortamına sürüklendi ve AKP'nin katliam ve savaş politikaları devreye konuldu" diye konuştu.

Savaş politikalarının Türkiye'ye barış ve demokrasiyi getirmeyeceğini vurgulayan Buldan, PKK Lideri Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirterek, "Güvenlik politikalarının derhal son bulması, müzakere sürecinin bir an önce devreye girmesini bir kez daha haykırmak istiyoruz. Sayın Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılmasını bir kez daha buradan ifade ediyoruz" ifadesinde bulundu.  (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da çalıntı araçta bomba ve silah bulundu

SONRAKİ HABER

Trabzonspor Olağan Genel Kurulu toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...