05 Aralık 2015 11:29

Antalya Film Festivali’nin son galası: Kümes

12 filmin Altın Portakal için yarıştığı 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde ödüller bu gece dağıtılacak. Gösterimler Ufuk Bayraktar’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Kümes’in galasıyla tamamlandı.

Paylaş

Emre BAYLAN
Antalya

52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda gösterimler Ufuk Bayraktar’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Kümes’in galasıyla tamamlandı. 12 filmin Altın Portakal için yarıştığı festivalde ödüller bu gece dağıtılacak.

Yönetmen Zeki Demirkubuz’un keşfettiği ve ilk oynadığı film ‘Kader’le 43’üncü Antalya Film Festivali’nden ‘Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülü’yle ayrılan Ufuk Bayraktar, ilk yönetmenlik denemesi ‘Kümes’le 52’nci festivalde gala yaptı. Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galaya, film ekibi, yönetmen, oyuncu ve senarist Bayraktar ile oyuncu Hasibe Eren katıldı. 

Festivalin aynı zamanda ulusal uzun metraj yarışma kategorisinin son gösterimi olan Kümes'te, 1950’li yıllarda, bir dağ köyünde yaşayan dört çocuklu bir ailenin sakin ve huzurlu yaşantısının evin hanımının verem hastalığına yakalandığını öğrendiklerinde sarsılması anlatılıyor. Antalya’nın Korkuteli İlçesi Susuzlar Köyü’nde çekilen filmde Ufuk Bayraktar yönetmenliğinin yanı sıra senarist ve oyuncu olarak da yer aldı. Bayraktar, ilk filminde, Hasibe Eren ve Selen Dolmaç’la birlikte rol aldı. 

FİLM SONRASINDA SÖYLEŞİ 
Gösterimin ardından film ekibi söyleyişiye katıldı. Yönetmen, senarist ve oyuncu Ufuk Bayraktar, senaryoyu yazarken ailesinden etkilendiğini, kendi anneannesinin de 'kuma' olarak eşiyle evlendiğini, senaryoyu yazmasındaki en önemli etkenin bu olduğunu söyledi. Bayraktar, filmi kafasında 3 yılda kurguladığını ve başka hayatlardan da etkilendiğini anlattı. 
Hasibe Eren ise kıt kanat imkanlarla film çekildeği için bazı sahnelerin çekiminde zorlandıklarını anlattı. 

İLK ÖDÜLLER BUGÜN VERİLECEK 
Uluslararası ve ulusal yarışmada 34 ödülün verileceği Antalya Film Festivali’nde ödüller bugün sahiplerini bulacak. Cumartesi akşamı, Antalya Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreninde ‘En İyi İlk Film’, ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Sanat Yönetmeni’ ‘En İyi Kurgu’ ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ödülleriyle birlikte Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü, Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü, belgesel ve kısa film kategorilerinde izleyici ödülleri verilecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılacağı ödül törenini oyuncu Ebru Cündübeyoğlu sunacak.  Gecede ayrıca Antalya Film Forum’un kazananları da belli olacak. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türk Akımı, Türkiye tarafından rafa kaldırılmış

SONRAKİ HABER

Ilire Vinca Celaj: Özgürlük fikirleri hep bizimle

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...