05 Aralık 2015 10:55

Nuray Bayraklı'ya mektup

Bu mektubu senin için yazıyorum. Öncelikle yaşamış olduğun olay ve sonrasında yaşadıklarından ötürü hep yanında olduğumu ve hep yanında olacağımı, olacağımızı unutma.

Paylaş

Sevgili Nuray Bayraklı kardeşim, 

Bu mektubu senin için yazıyorum. Öncelikle yaşamış olduğun olay ve sonrasında yaşadıklarından ötürü hep yanında olduğumu ve hep yanında olacağımı, olacağımızı unutma. Seninle ilk kez, bir iş çıkışı Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’ne geldiğimde karşılaştım. Sohbetinize pek dahil olmadım fakat yaşadıklarını, yaşatılanları dinledim. Gazetede çıkan haberlerle de gelişmeleri takip ettim.
Değerli kız kardeşim; önce bir kadın olarak, ardından da insan olarak yaşadıklarına çok üzüldüm. İşyerinde geçimini sağlamak için zamanının çoğunu geçirdiğin yerde taciz ve tehdit yaşamış olmanı kınıyorum. Sen böyle bir iğrençliğe boyun eğmeyerek emin ol benim ve birçok kadının gözünde kahramansın. Tehdit ve tacize sessiz kalmadın, boyun eğmedin, hakkını savundun. Verdiğin mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz.
Hepimiz biliyoruz ki, bu ülkede kadın olmak çok zor. Fiziksel zayıflığımızdan dolayı ezilmeye çalışılan, bazen de mahkum edilen biz kadınlar... Hayattaki en ağır yük ve sorumluluk biz kadınlarda. Akşam tek başına dışarı çıkamayan, yaptığı en ufak ters (?) hareketinde –topluma göre– namus davasıyla açıklanan kadınlar. İşyerinde, fabrikada tehdit, taciz ve belki de tecavüze uğrayan ve sessiz bırakılan kadınlar... Ama sen bu duruma “Dur” dedin, bu yüzden seni bir kez daha kutluyorum.
Yaşadığın bütün bu olaylarda senin yanında olan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ve yöneticilerinin sergilemiş olduğu duruşu ve kararlılığı da takdir ediyorum. Benim güzel yürekli kardeşim, sen şu andan itibaren tüm kadınların sesi oldun. Senin gibi veya benzer sorunlar yaşayan işçi kadınlara öncülük ettin. Unutma! Yalnız değilsin, güçlüsün. 
Bir kadın olarak bu toplumda hep var olacağız. Kadınlar olarak ne ezileceğiz ne de kendimizi ezdireceğiz. Biz kadınlar birlik olduğumuzda hep kuvvet doğacaktır. 
Mizgin / Esenyalı-İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Kendimizi ve birbirimizi korumanın sırrı

SONRAKİ HABER

Üstün Akmen’e Onur Ödül'ü verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa