05 Aralık 2015 09:46

Eşitlik için mücadeleyi yükselteceğiz

Emek Partisi Yenimahalle İlçe Örgütümüzün, süreklilik arz etmese de bir kadın çalışması vardı. Yerel seçimlerde Yenimahalle Belediye Başkan adayıydım.

Paylaş

Emek Partisi Yenimahalle İlçe Örgütümüzün, süreklilik arz etmese de bir kadın çalışması vardı. Yerel seçimlerde Yenimahalle Belediye Başkan adayıydım. Seçim çalışmalarımız esnasında bir kadın aday olarak sayısız kadınla bir araya gelmiştik. Tacizi, tecavüzü, şiddeti konuştuğumuz yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştık. Şimdi kurduğumuz bağları canlandırmak ve güçlendirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 
25 Kasım öncesinde hem erkek-devlet şiddetini görünür kılmak hem de 25 Kasım mitingine çağrı yapmak için Batıkent meydanında şiddete maruz kalmış, yaşamını yitirmiş kadın portrelerinden bir fotoğraf sergisi açtık. Sergiyi izleyenler her bir fotoğrafın önünde portreleri okurken gözlerindeki buğu, gözlerindeki öfke görmeye değerdi. 
Emek Partisi üyesi kadınlar olarak haftada bir gün çalışmalarını yürüteceğimiz drama etkinliğinde bir araya geleceğiz. Gündeme göre konularımız belirleyip tartışmalar yürüteceğimiz toplantılar düzenleyeceğiz. Ortak etkinlikler düzenleyerek çalışmalarımızı daha geniş çevrelere taşıyacağız. Dokunduğumuz her kadından aynı zamanda öğrenerek çalışmalarımızı ilerleteceğiz
Biz kadınlar birleşerek mücadele ettiğimizde savaşı, yoksulluğu, tacizi, şiddeti, yerle bir edebiliriz. Yeter ki dokunalım, dayanışma ağımızı örelim ve birlikte olalım. 
İlknur BİLGEN 
Yenimahalle/ANKARA

 

ÖNCEKİ HABER

Venezuela en kritik seçim için sandığa gidiyor

SONRAKİ HABER

Biz sadece türkü söylemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa