05 Aralık 2015 09:33

Artık herkese anlatıyorum

Merhaba Ekmek ve Gül okuyucuları;Ben 50 yaşında bir kadınım ve Dersimliyim. Daha önce hiç gitmediğim, görmediğim memleketime ilk kez 2005 yılında gittim.

Paylaş

Merhaba Ekmek ve Gül okuyucuları;
Ben 50 yaşında bir kadınım ve Dersimliyim. Daha önce hiç gitmediğim, görmediğim memleketime ilk kez 2005 yılında gittim. 2010 yılından sonra köyümüzde ev yaptıktan sonra düzenli olarak gitmeye başladık. Bu yıl da eylül ayında gittik köye ve bir ay kaldık. Şimdiye kadar hiç savaş ve çatışma ortamında bulunmamıştım. Doğuda yaşanan olaylar, çatışmalar bana çok uzak veya ne bileyim sanki gerçek değilmiş gibi geliyordu; sanki bu derece şiddet ortamı benim ülkemde olmazmış gibi.
Köyde kaldığım son on beş gün köy ve çevresi sürekli bombardıman altındaydı. Hiç savaş uçağı görmemiştim, hero ne demek bilmezdim bile. Askerlerin halka insanlara karşı nefreti... Askerler köye gelen giden herkesi bilir; kim gelmiş, kim gitmiş, misafir var mı? Tüm bilgilere sahiptirler. Buna rağmen üzerimize yağan o bombalar, savaş uçakları, gece heronların dayanılmaz gürültüleri... Orada sürekli yaşayan insanlar alışmış bu duruma. Ama nasıl alışılır, nasıl yaşanır ki böyle bir ortamda? Sen halksın ve kendi topraklarında, ülkende kendi devletin büyük bir nefretle seni yok etmeye çalışıyor. Hedef gözetmeden pervasızca bombardımana tutuyor. Orada insanların ölmemesi büyük bir şans. Hem ölse ne olacak ki, devlet tarafından ‘teröristleri öldürdük’ diye haber yapılacak. Mezarlarımız sevdiklerimizin, geçmişimizin, kaybettiklerimizin olduğu mezarlarımızı bombalamaları bizi değerlerimizi, hassasiyetlerimizi yok sayıp yok etmeleri korkunç geldi bana. 
İnsanların gördükleri zulüm ve direnişleri, buzdolabında bekletilen bebek cesetleri... Anladım ki bire bir yaşanmadan anlaşılmıyor. Uzakta olunca öylesine bir şeymiş gibi anlık tepkiler veriyoruz sadece. Yaşamak ve görmek gerekiyormuş. Eskisi gibi değilim, artık yaşadıklarımı ve orada yaşananları AKP’li veya farklı görüşleri olan kim varsa, herkes bilsin öğrensin diye anlatıyorum. 
Serpil AKGÜZEL
Alibeyköy / İSTANBUL
  

 

ÖNCEKİ HABER

Bu zammın arkasından ne gelecek acaba?

SONRAKİ HABER

Kadınlar çaresiz değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...