04 Aralık 2015 10:42

Valilik, doktor cinayetinde kusur bulamadı

Paylaş

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun’un tabancayla ateş edilerek öldürülmesi sonrasında Valilik tarafından başlatılan idari incelemede ihmal olmadığı öne sürüldü.

Samsun’da yaklaşık 6 ay önce Op. Dr. Kamil Furtun, hastane içinde İsmail Koyun’un silahlı saldırısına uğrayıp, hayatını kaybetti. Şüpheli ise gözaltına alınıp tutuklandı. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan evli ve iki çocuk babası İsmail Koyun,  geçen 24 Kasım’da görülen karar duruşmasında Dr. Kamil Furtun’u tasarlayarak öldürmek suçundan “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası”, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 2 yıl hapis ve 2000 TL para cezası verildi.

Olayın ardından Valilik tarafından başlatılan idari araştırma ve inceleme de tamamlandı. Yapılan araştırma sonucunda Dr. Kamil Furtun’un öldürülme olayıyla ilgili direk ihmali ve eksikliği olan hiçbir kişi olmadığı belirlendi. Ancak raporda 8 kişiden 3’ünün görev yerinin değişikliğinin hastanenin iş ve hizmetlerinde daha verimli çalışılmasını sağlayacağı ifade edildi.

Doktorun öldürülmesi olayından bağımsız olarak hastanenin genel hizmetleri, işleyişi ve yönetimi konusunda çeşitli konularda görevi kötüye kullanma ve ihmali olduğu belirlenen 7 kişi ile ilgili ise soruşturma izni verilmesi gerektiği belirtildi. Valilik tarafından hazırlanan raporun İlkadım Kaymakamlığına gönderilmesinin ardından geçen 18 Kasım’da İlkadım Kaymakamlığı tarafından 7 kişi hakkında adli soruşturma başlatılması için ön izin verildi. (Samsun/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bir Efemçukuru uyarısı da İzmir Kent Konseylerinden

SONRAKİ HABER

Öğrencilere açılan soruşturmaya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa