04 Aralık 2015 08:45

Danimarka Barış Ödülü Ragıp Zarakolu’ya verildi

Yayıncı-yazar Ragıp Zarakolu'ya Danimarka'da PL Fonu Barış Ödülü verildi. Ödül, şiddet yoluna başvurmadan, demokrasi için mücadele veren kişi ve organizasyonlara veriliyor.

Paylaş

Danimarka’nın saygın barış ödüllerinden PL Fondens Frihedspris (PL Fonu Barış Ödülü) Köşe Yazarımız Ragıp Zarakolu’ya verildi. Türkçeye kazandırdığı eserler nedeniyle yıllardır yargılanan Yayımcı, İnsan Hakları ve Düşünce Özgürlüğü Savunucusu Ragıp Zarakolu, düşünce ve ifade özgürlüğü ile insan hakları alanında gösterdiği çabalar nedeniyle PL Fonu Barış Ödülü’ne layık görüldü. Zarakolu ödülünü 10 Aralık Perşembe günü Kopenhag’da PL Fonu Başkanı Poul Sögaard’dan alacak. PL Fonu Barış Ödülü, Birleşmiş Milletler Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi kapsamında, şiddet yoluna başvurmadan, demokrasi için mücadele veren kişi ve organizasyonlara veriliyor.

ZARAKOLU KİMDİR?
İsveç’in Signuta kentinde sürgün hayatı yaşayan Ragıp Zarakolu 1948 yılında İstanbul Büyükada’da doğdu. 1977 yılında eşi Ayşe Nur Zarakolu ile birlikte yayımcılığa başladı. Hükümetin yoğun baskısıyla karşı karşıya kalan Zarakolu, özgürlük mücadelesini hiçbir zaman terk etmedi. Bir süre Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB) Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten Zarakolu, Kürt sorunu ve Türkiye’deki azınlıkların durumu ile yakından ilgileniyor. BDP’nin Siyaset Akademisi’nin açılışına katıldığı için KCK davasından yargılanan Zarakolu, 2011’in kasım ayında tutuklanmış ve dört ay cezaevinde kalmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel’e TİT tehdidine takipsizlik

SONRAKİ HABER

Ankara Katliamı sonrası eylem yapanlara Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...