03 Aralık 2015 12:21

Uğur Kurt'un ailesinden sanık polise tepki

Paylaş

Okmeydanı’daki polis saldırısı sırasında cenaze için cemevi bahçesinde beklerken polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt duruşmasının bitiminde duruşma salonunda olaylar çıktı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık polis memuru Sezgin K. avukatı Tolga Yurdakul ile Kurt’un ailesi ve avukatları katıldı. Kurt ailesi avukatlarından Turgut Kazan, kendilerinin de ileteceği görüntülerle birlikte dosyadaki tüm görüntülerin duruşma salonunda izlenmesini talep etti.

Kurt’un annesi Güllünaz Kurt, adalete güvendiğini belirtti. Eşi Narin Kurt da, mahkemenin vicdanı ile hareket etmesini istediğini ve adalete güvendiğini söyledi. Baba Kemal Kurt, sanığın tutuklanmasını talep etti.

Duruşma savcısı, Kurt ailesinin ve avukatlarının taleplerinin reddine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Sanığın avukatı Yurdakul, teknik imkan varsa görüntülerin bu celse izlenebileceğini söyledi. Yeniden rapor alınması talebine yönelik Yurdakul, müvekkilinin ateş ettiğini kabul etmesi, dosyada yeteri kadar görüntü bulunması nedeniyle reddedilmesini istedi.

Kurt ailesi avukatlarından Turgut Kazan, Adli Tıp Kurumu’na güvenmedikleri, jandarma kriminalde daha önce görüntülerle ilgili sorunların çözüldüğü ve geri getirildiği için taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Mahkeme, Kurt ailesi avukatlarının talebini kabul ederek dosyadaki ve tarafların varsa sunacağı görüntülerin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilmesine karar verdi. Görüntülerle birlikte kamera kayıt cihazı ile polis aracındaki görüntüyle ilgili diğer cihazların da gönderilmesine hükmedildi. Mahkeme, görüntülere sonradan müdahale edilip edilmediğini, sonradan müdahale edildiyse görüntülerde bozulma yapılıp yapılmadığını, bozulmanın nedeninin ne olduğunu ve görüntülerin geri getirilip getirilemeyeceğini de sordu.

Gelecek duruşmada görüntülerin salonda izlenmesine karar verilirken tutanakta tutuklama talebine ilişkin bir karar yer almadı. Duruşma ertelendi.

Duruşmanın bitimiyle birlikte Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt sanık polis Sezgin K.’ya su şişesi fırlatarak üzerine yürüdü. Kurt ailesinin diğer fertleri de sanık ve avukatına tepki gösterdi. İlk etapta polis ve güvenlik görevlilerinin yetersiz kalması nedeniyle sanık polis salondan çıkarılamadı. Salona gelen güvenlik görevlileri ve polislerin araya girmesiyle sanık polis, darbedilmekten kurtarıldı. Polis hakim ve savcıların salona girdiği kapıdan çıkarılabildi. Kurt ailesi fertleri gözyaşlarını tutamadı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem'e 'Saray çıldırdı' davası

SONRAKİ HABER

Dağkapı Meydanı'nda sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...