03 Aralık 2015 12:11

ÇGD Bursa Şubesi’nin Can dündar'a verdiği ‘Basın Özgürlüğü’ ödülünü Dilek Dündar aldı

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa şubesi kuruluşunun 26. yılı dolayısıyla çeşitli alanlarda ödül verdi. Ödül törenine Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, Ovacık belediyesi başkanı Mehmet Fatih Malkoçoğlu, CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal’ın yanı sıra çok sayıda gazeteci ve kitle örgütü temsilcileri de katıldı. Kuruluşunun 26. Yılını dernek lokalinde kutlayan ÇGD üyeleri Spor, kültür-sanat, çevre, hukuk, barış ve sosyal belediyecilik gibi alanlarda ödül verdi.

‘ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ DİYENLERİN EVİNDESİNİZ’

Açılış konuşmasını yapan ÇGD Bursa Şube Başkanı Aykut Güngör;  “26 yıldır özgürlükler için yazdıklarını ve yazmayada devam edeceklerini söylerken, bugün özgür basın susturulamaz diyenlerin evindesiniz bizler gazetecilik yapmaya gerçekleri yazmaya devam edeceğiz” dedi. Yazılan ve çizilen her şeye sansür uygulayan bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını söyleyen Güngör bu baskıların kendilerini yıldıramayacağını söyledi. 

ÇGD Basın özgürlüğü dalındaki ödülünü MİT TIR’larıyla haberleriyle ilgili tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın yönetmeni Can Dündar’a verdi. Ödülü Can Dündarın eşi Dilek Dündar aldı. Ödül sonrası bir konuşma yapan Dilek Dündar; “ Bu ödülü gelip almamı özellikle istedi. Can Dündar ve Erdem Gül’ün sizlere çok selamı var” dedi.  Bu ülke için mücadele ettiklerini söyleyen Dündar “Her şeye rağmen cezalarıyla, nefretleriyle, sevgileriyle biz bu ülkeyi çok sevdik ve sevmeyede devam edeceğiz. Can Dündar ve Erdem Gül’ün gazeteci olduğunu, neyin doğru neyin yanlış olduğunu haber yapmak istedikleri için duvarların arkasına alındılar. Onların ödediği bu bedel sizlerin kendi haber alma hakkına sahip çıkmanızla değer kazanacaktır” diye konuştu.

‘AĞLAMAMIZI İSTİYORLAR AMA GÜLECEĞİZ’

Yılın Sosyal Belediyecilik alanında ödül alan Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu; “ Okul dışında ilk kez bir ödül alıyorum ve bu ödülü aldığım için mutluyum herkese teşekkür ediyorum” dedi. Maçoğlu birilerinin Tahir Elçi’leri katlederek Can Dündarları hapse atarak göz dağı vermek istediğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bizlerin ağlamasını, somurtmasını istiyorlar ama biz onlara inat güleceğiz ve gülmeyede devam edeceğiz.”

ÖDÜL ALANLAR

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin kuruluşunun 26. Yılı sebebiyle vermiş olduğu ödüller ise şöyle;  “Basın özgürlüğü ödülü; Can Dündar, Gazetecilik başarı ödülü; Fatih Pınar, Alican Tarakçıoğlu, Genç Kalemler Ödülü;  Dilek Atlı, Topga Öztaş, Melisa Sevedioğulları, Günnur Ekşi Ataokay, Çevre Ödülü; Bursa Barosu, Spor Ödülü; Büşra Gör, Kent Kültürü’ne Hizmet Ödülü; Bursa Filarmoni Derneği,Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Sosyal Belediyecilik Ödülü; Ovacık Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, Hukuk Ödülü; ÇHD Bursa Şubesi, Barış Ödülü; Kemal Varol, Sanat Ödülü; Levent Üzümcü. (Bursa/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Taş atan çocuklar barış ister’

SONRAKİ HABER

Putin: Uçak krizinden Türk elitler sorumlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa