02 Aralık 2015 11:01

Boğaziçi’de mobbing protestosu: Boğaziçi mobbinge de talip

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan mobbing ve keyfi uygulamara karşı Eğitim Sen İşyeri Temsilciği, yönetim politikaları protesto etti. Üniversitenin birimlerinin ‘gayri resmi’ yöneticiler tarafından idare edildiğini söyleyen akademisyenler, Kilyos Kampüs Koordinatörünün Sekreteri Talip Mert gibi ne yasal ne de fiilen resmi sorumluluğu bulunmayan kişilerin sınırsız yetkisi bulunduğunu söyledi.

‘NE YASAL NE DE FİİLİ SORUMLULUĞU VAR’

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde bir araya gelen Eğitim Sen üyesi akademisyenler “Boğaziçi mobbinge de talip” diyerek yaşanan mobbing ve keyfi uygulamaları protesto etti. 

Eylemde konuşan İşyeri Temsilcisi Şenol Solum, “Kilyos kampüsünde yaşanan mobbing olayı, sendikamızın, öğrenci arkadaşlarımızın ve en çok da mağdur güvenlik görevlisi Musa Hızal’ın bireysel mücadelesi sonucunda, kendisine tebliğ edilen önce işten çıkarma, sonra sürgün kararı geri çekilmiştir. Mobbing vakalarının Boğaziçi gündemine bu kadar sık gelmesinin temel sebebi Boğaziçi Üniversitesinin yönetim politikalarıdır. Üniversitenin bir takım birimleri ‘gayri resmi’ yöneticiler tarafından idare edilmektedir. Sınırsız yetkisi olan bu kimseler ne yasal olarak ne de fiilen resmi bir sorumluluk taşımamaktadır. Bu hesap sorulamama halinin de verdiği cesaretle, keyfi ve akıllara zarar eylemleri gözlerini kırpmadan uygulamaktadırlar. Kilyos’ta, Kütüphanede ya da Taşeron işçilerde yaşanan neredeyse tüm hak ihlallerinin temelinde bu sorunlu yönetim politikası yer almaktadır” dedi.

‘DERHAL İSTİFA ETMELİ’

Üniversitenin idari yöneticilerinin taşeron firmalarla girdikleri tanımsız ilişkilerin irdelenmesi gerektiğini ifade eden Solum, “Üniversiteye hizmet veren taşeron firmalarda bir takım yöneticilerin yakınlarının yüksek maaşlarla istihdam edilmekte olduğu, ayrıcalıklı işlerde çalıştırılmakta olduğu, yemekhane çalışanlarının ise asgari ücrete mahkum edildiği iddiaları sendikamız tarafından defalarca yönetime iletilmesine rağmen bu konuya dair hiçbir girişimin olmaması düşündürücüdür. Talebimiz Güvenlik görevlisi Musa Hızal arkadaşımıza sistemli bir şekilde mobbing uygulayan Talip Mert’in derhal Kilyos’ta yürüttüğü görevden alınması ve iş barışı ve huzur bırakmadığı Kilyos kampüsü dışında görevlendirilmesidir. Ve bütün bu keyfi uygulamalara göz yuman idari yöneticiler derhal istifa etmelidir” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Özgür Ülke gazetesi 21 yıl önce bombalandı

SONRAKİ HABER

‘Takım: Mahalle Aşkına’ filminin yapımcıları: İyilerin de kazanabileceğini göstermek istedik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...