02 Aralık 2015 07:37

Esad: Erdoğan’ın sinirleri bozuldu

Türkiye’nin geçen hafta bir Rus savaş uçağını düşürmesini kınayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad “Erdoğan’ın sinirleri bozuldu” dedi.

Paylaş

Çek televizyonuna konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya’nın ülkesinde hava saldırıları düzenlemesinin savaştaki dengeleri değiştirdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da sinirlendirdiğini söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Esad, “Erdoğan’ın ve terörist gruplarının Suriye’deki başarısızlığı onun siyasi ölümü anlamına geliyor” dedi. Suriye Devlet Başkanı, batılı ülkelerin ülkesinde bir yıldır düzenlediği hava saldırılarının IŞİD militanlarının ilerleyişini durdurmadığını vurguladı. Esad, Rusya’nın müdahalesi sonrası ise IŞİD, Nusra Cephesi ve diğer cihatçı grupların güç kaybetmeye başladıklarını belirtti.

 RUSYA, 30 EYLÜL’DE SURİYE’DE HAVA SALDIRILARINA BAŞLAMIŞTI.

Kremlin, saldırılarda “IŞİD ve diğer terör örgütlerinin” hedef alındığını belirtiyor. Türkiye ve Batılı ülkeler ise saldırılarda öncelikle IŞİD dışındaki grupların hedef alındığına dikkat çekiyor. Türkiye geçen hafta hava sahasını ihlal ettiği ve uyarıları dinlemediği gerekçesiyle bir Rus savaş uçağını düşürmüştü. Rusya ise uçağının Türk hava sahasına girmediğini ve uçağının rotası ile ilgili olarak ABD’yi bilgilendirdiğini iddia ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TGS Taraf’ı uyardı

SONRAKİ HABER

Ankara’ya yılın ilk karı yağdı: Ankaralılar trafikte uzun kuyruk oluşturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...