01 Aralık 2015 18:49

Ismaco’da TİS imzalandı

Paylaş

DERİTEKS’in üç yıl önce örgütlenme çalışması başlattığı, uzun ve zorlu mücadelelerle örgütlenme çalışmasının tamamladığı Ismaco’da toplusözleşme imzalandı. Yapılan sözleşme çerçevesinde ücretlere seyyanen 120 lira net artış sağlandı. Sosyal haklarda; yılda 3 tam maaş ikramiye, yılda toplam 300 lira erzak yardımı, fazla mesai ücretinin yüzde 60 zamlı olarak ödenmesi kararlaştırıldı. Sözleşmeyle çocuk ödeneği, eğitim ödeneği, doğum ödeneği ve evlenme ödeneği de elde edildi.

Konuyla ilgili IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan yaptığı açıklamasında “Üç yılı aşkın bir süredir devam eden bu sürecin, bir toplu iş sözleşmesi ile taçlandırılarak nihayetlenmesinden son derece memnuniyet duymaktayız. Ismaco’da gerçekleştirilen örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi, sendikal alanda uluslararası iş birliği ve birlikte çalışmanın ne denli önemli olduğunu bize bir kez daha açıklıkla göstermiştir. Bu süreçte tüm dünyada 50 milyonu aşkın üyeyi temsil eden IndustriALL küresel sendika ailemiz, İtalya üye sendikalarımızın da önemli katkıları ile, DERİTEKS sendikamıza her türlü dayanışmayı göstermiştir” dedi. Özkan, Ismaco gibi daha çok örneğe ihtiyaçları olduğunu ve bunu gerçekleştirmekte kararlı olduklarını söyledi.

DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi de “Varılan anlaşma çok zorlu süreçlerin neticesinde geldi. Bu yolda işçi arkadaşlarımızın yoğun fedakarlıklıları var. Toplusözleşme sürecine üyelerimizin katılımı bizim için son derece önemliydi. Demokratik bir süreç işleterek üyelerimizin beklentilerine de uygun ve önemli kazanımların olduğu bir sözleşme imzalandı” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

TÜVTÜRK’te işe iade kararı

SONRAKİ HABER

Faturaları 'masraf' çarptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...