01 Aralık 2015 11:38

Kemal Sunal’ın eşyaları sergileniyor

Paylaş

Emre BAYLAN

Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal'ın kişisel eşyaları, filmlerde kullandığı giysilerden oluşan serginin açılışına eşi Gül Sunal da katıldı. 

Antalya Kültür Merkezi fuayesinde açılan serginin açılışına Sunal'ın eşi Gül Sunal ve çocukları Ali Sunal ile Ezo Sunal'la birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve  Şef Gürer Aykal yer aldı. 

SERGİYİ GÜL SUNAL'IN HAZIRLADI

Gül Sunal, serginin kurdelesini kesmeden önce yaptığı konuşmada, açılışa gösterilen ilginin Sunal'ın insanlara verdiği değerin ne kadar karşılandığını gösterdiğini belirterek, “Çok heyecanlıyım. Kemal hakikaten çok büyük bir kale inşa etmiş kendisine" dedi. Oğlu Ali Sunal ise Uluslararası Antalya Film Festivali içinde babası Kemal Sunal'ın bu şekilde anılmasının kendilerine mutluluk ve gurur verdiğini söyledi. Sunal, sergilenen eşyaların babasını bir araya getirdiğini, sergiyi annesi Gül Sunal'ın hazırladığının altını çizdi. 

Konuşmaların ardından Gül Sunal, serginin açılış kurdelesini keserken gözyaşlarına hakim olamadı. Festival direktörü Elif Dağdeviren ve Başkan Türel, Gül Sunal'a destek oldu. Ardından Gül Sunal, beraberindekilerle sergiyi gezdi, sergilenen eşya ve kıyafetlerin tarihini paylaştı. İlk olarak kişisel eşların yer aldığı sergi alanına gelen Gül Sunal, Kemal Sunal'ın 'Propaganda' filminin galası için kendisine hediye edilen papyonu, “Nasıl olsa Oscar alamam" diyerek aldığı Oscar heykelcikli kravatı, ayakkabını, ilk cep telefonunu, son kullandığı tıraş losyonu, Ezo ve Ali Sunal'ın babaları için yaptığı hediyeleri anlattı. 

‘BİZİM EVİMİZİN EN DEĞERLİ EŞYALARI’

Sergilenen eşyalar arasında bir çantayı eşinin ölümünden sonra dahi açamadığını söyleyen Gül Sunal, Ali Sunal'ın muhasebecileriyle birlikte açtığı çantanın içinden Sunal'ın kendisine yazdığı mektupların, evlendikleri zaman gelen tebrik telgraflarının çıktığını söyledi. Sergide yer alan eşyaların evin bir parçası olduğunu anlatan Gül Sunal, “1973 yılından beri onlarla birlikte yaşıyoruz. Bir dolapta duruyordu. Biz bir yere taşınacaksak en önce bunlar taşınıp, yerleşip ardından biz yerleşiyorduk. Bizim evimizin en değerli eşyaları" dedi. Kendisinin televizyonda yayınlanan Kemal Sunal filmlerini izlemediğini söyleyen Gül Sunal, Antalya Film Festivali'nin eşinin kişisel tarihinde ayrı bir yeri olduğunu aktardı. 1977 yılında ilk kez bir komedi oyuncusunun festivalde ödül aldığını, ardından Yaşam Boyu Onur Ödülü takdim edildiğini belirten Gül Sunal, “Her iki ödülde de çok mutlu olmuştu" dedi. 

Festival ve Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ise bu sergiyi Antalya Film Festivali'ne taşıma imkanı sağladığı için Sunal ailesine teşekkür etti. Sunal'ın sadece yaşadığı dönemde yaptığı işlerle değil, sonrasına da iz bırakan büyük bir sanatçı olduğunu belirten Türel, “5 ve 10 yaşında 2 oğlum var. Kemal Sunallı günleri yaşamadılar ama ekranda Sunal filmi gördüklerinde televizyona yapışıyorlar" dedi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Irons, ustalık sınıfında sinema serüvenini anlattı

SONRAKİ HABER

Ankara'da ‘Sinemada Caz’ büyük ilgi gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...