01 Aralık 2015 11:11

Kar Korsanları: Çocuk gözünden 12 Eylül

Paylaş

Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Dışı Gösterim programında yer alan “Kar Korsanları” ekibi, gösterimden sonra seyirciyle bir araya geldi. Seyircilerin sorularını cevaplayan Yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu, askerî darbeyi çocuk gözünden anlatma fikrinin esin kaynağını söyleşide açıkladı. 

Söyleşiye yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu ile oyuncu Figen Oral Cebel katıldı. 12 Eylül darbe dönemini Kars’ta yaşayan çocuklar üzerinden anlatan film için yönetmen; “Kendi deneyimim olduğu için biliyorum. Büyüklerin gözünden 12 Eylül biraz sert olur diye düşünüyorum. Çocuklar sonuçta darbenin yansımalarını gördüler, bizzat temas etmediler. Çocukların gözünden anlatmak sahicilik açısından daha doğru” diye konuştu.

Çocuk oyuncuların yöresel ağızla konuşmalarındaki farklılık ve bunun için nasıl çalışıldığını soran bir seyirciye ise Hacıhafızoğlu şöyle cevap verdi: Serhat Kars’ta doğmuş büyümüş ama ailesi Karslı değil, orada öğretim görevlisi. O nedenle aksanı yok. Bozmaya çalıştık, bozuk daha kötü oldu, o nedenle böyle kalsın dedik. Serhat diğer çocuklar gibi değil; İbo karakteri yoksulluktan bu işi yapıyor. Serhat yoksul değil. Kömür olmadığından yapıyor. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Hasan Pulur toprağa verildi

SONRAKİ HABER

En iyi film adayı ‘Çırak’ın galası yapıldı: Alim’in ruhsal sıkıntılarını herkes yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa