01 Aralık 2015 10:17

Malatya’da avukatlar cinayeti kınadı

Paylaş

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği, Diyarbakır’da katledilen Tahir Elçi için Malatya Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Malatya’daki siyasi partiler ve sendikalar da destek verdi. 

Basın açıklamasını dernek başkanı Avukat Ercan Kısacık yaptı. Toplum olarak çok acı ve kötü bir dönemden geçildiğini ve gezi olaylarıyla birlikte artan hak ihlallerinin katmerleştiğine dikkat çeken Kısacık:  “Bu süreç bize gösterdiki eğer bir iktidar kendini hukuk ile sınırlamıyor ve hukuka bağlı kalmıyor ise bunun faturasını toplumun her kesimi en ağır şekilde ödemektedir. Evrensel hukukun en temel değerleri yaşama hakkı ve düşünce özgürlüğüdür. Her ne kadar bu kavramlar anayasamız ve yasalarca teminat altına alınmışsa da yaşanan fiili durum bu temel kavramların ne kadar gözardı edildiğini bize göstermektedir” dedi. 

‘SIRADAN BİR ÖLÜM DEĞİL’ 

Tahir Elçi’nin ölümünün sıradan bir ölüm olmadığını belirten Kısacık: “ Tahir Elçi'nin ölümü sıradan bir ölüm değil katliamdır, onun bu yeryüzündeki kısa hayatı binlerce yıllık insanlık hayatının kesitidir. O 90’lı yıllardaki yargısız infaz, faili meçhuller, köy yakma davalarında mağdur avukatlığı yaparken kimseden ve hiçbir şeyden korkmadan mücadele etmiştir" diye konuştu 

‘DEMOKRASİ VE BARIŞ MÜCADELESİNE YILMADAN DEVAM EDECEĞİZ!’

Tahir Elçi’ye sıkılan kurşun ile aslında bu ülkede yaşayan herkesin hedef alındığına vurgu yapan Kısacık: “ Biz bu ülkenin avukatları, işçileri, emekçileri olarak bize ödettirilen ağır bedellere inat; hukuk, barış ve demokrasi mücadelemize yılmadan devam edeceğiz” dedi. (Malatya/EVRENSEL)
    

ÖNCEKİ HABER

Ankara'daki hukukçular Elçi'ye 'Seni unutmayacağız' dedi

SONRAKİ HABER

Derik’te evinin bahçesine çıkan genç kurşunların hedefi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...