01 Aralık 2015 10:09

Ankara'daki hukukçular Elçi'ye 'Seni unutmayacağız' dedi

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı esnada katledilmesine meslektaşları tarafından protestolar sürüyor. Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan hukukçular Elçi'nin öldürülmesinin beyaz toroslar döneminin devam ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Meslektaşları Tahir Elçi için "Seni unutmayacağız" dedi.

Paylaş

Tahir Elçi'nin katledilmesi protestoları Türkiye'nin birçok yerinde devam ediyor. Ankara'daki meslektaşları da  Ankara Adliyesi içinde bir araya gelerek Elçi'nin öldürülmesi üzerine aldıkları boykot kararını duyurdu. Daha sonra adliye bahçesine yürüyen Çağdaş Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği Ankara Şubeleri, Demokrasi İçin Hukukçular, Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Halkevleri Hukuk Bürosu ve Hukukta Sol Tavır Derneği üyesi avukatlar "Hepimiz Elçi'yiz. Öldürmekle bitmeyiz" sloganı attı. 

'HEDEF HALİNE GETİRİLDİ'

Avukatlar adına ortak basın açıklamasını yapan Özcan Algül, Tahir Elçi'nin halkın kalbinde bir değer olarak yaşayacağını ifade etti. Türkiye'nin 90'lı yılları aratacak bir uçuruma sürüklendiğinin altını çizen Algül, Elçi'nin katilinin halkanın son zinciri olduğunu söyledi. Devlet görevlilerinin yıllarca yargılandığı ve bu yargılamalara mahkemelerin beraat kararı verdiğine dikkat çeken Algül sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Elçi sözlerinden dolayı jet hızıyla hakkında soruşturma başlatıldı. İfade özgürlüğü kapsamında kullandığı sözlerden ötürü hedef haline getirildi."

'BEYAZ TOROSLAR DÖNEMİNİN DEVAM ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI'

Elçi'nin son dönemde Cizre'de, Silvan'da, Nusaybin'de yaşanan insan hakkı ihlalerine karşı çıktığını söyleyen Algül, Elçi'nin bu hukuksuzluğa toplumun dikkatini çekmeye çalıştığını belirtti. Algül, "Elçi'nin öldürülmesi Türkiye'nin beyaz toroslarla anılan döneminin devam ettiğinin apaçık göstergesidir. Demokrasi ve özgürlük değerlerini kriz olmayan dönemlerde savunmak kolay olandır. Önemli olan baskı ve hukuk dışılığın hüküm sürdüğü dönemlerde bu değerlere sahip çıkmaktır" dedi. Özgür, adil bir yaşamı; barışı susmayan yüreklerinde kuracaklarını dile getiren Algül, 'İstediğiniz sessizliği size sunmayacağız' diye konuştu. Açıklama sonrası Ankara Adliyesi merdivenleri önüne Tahir Elçi'nin fotoğrafını koyan hukuçular, Elçi için mumlar yakarak cübbelerini buraya bıraktı. 

'TOPLUM ORTAK BİR YAS TUTAMAZ HALE GELDİ'

Ankara Barosu da adliye önünde bir açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, yaşananların bir iç savaşın habercisi olduğunu ifade etti. Bir baro başkanının polisler ve kameralar önünde gündüz vakti katledildiği açıklaması yapan Canduran, toplumun ortak bir yas tutamadığını belirtti. Canduran, 'Bu ülkeye kök salmaya başlayan nefretin ortadan kaldırılması barışın, anlayışın, eşitliğin ve kardeşliğin yeşertilmesiyle olur" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arjen Arî Şiir Yarışması için başvurular başladı

SONRAKİ HABER

Malatya’da avukatlar cinayeti kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...