30 Kasım 2015 12:10

Çorum'da Tahir Elçi protestosu: İnsanlar düşünceleri nedeniyle öldürülmemeli

Paylaş

Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği üyesi avukatlar, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin katledilmesini Adliye önünde düzenledikleri bir basın açıklaması ile protesto ettiler.

KESK ve DİSK’e bağlı sendika temsilcileri ile bazı siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği basın açıklamasında konuşan Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Ahmet Özdel, Av. Tahir Elçi'nin ve iki polisin kameralar önünde katledilmesinin toplum üzerinde bir korku ve yıldırma yaratmak amacıyla yapıldığını belirterek, “Ben yaptım oldu mantığı ile bu ülkenin yönetilmesinin bir yansımasıdır. Dün tutukladığı birçok kişiyi bu gün suçsuz ilan edenler, dün tutuklayanları bu gün örgüt üyesi ilan edenler, yanıldık diyenler, bu gün iki polisin ve avukat arkadaşımızın öldürülmesini de kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak istemektedir” dedi.

Demokrasilerde insanların düşünceleri ve yaşamlarının farklı olabileceğine dikkat çeken Özdel, “Herkesin düşüncelerini açıklama hakkı vardır ve bu en temel haktır. Bu nedenle insanların düşüncelerinden ötürü öldürülmemesi gerekir. Ve devletin buna engel olması gerekir. Bu nedenle en kıza zamanda bu katliamın gerçek failleri bulunmalıdır” şeklinde konuştu. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri: Halkın haber alma hakkı engellenemez

SONRAKİ HABER

MİT TIR’ları davası Ankara’da görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...