08 Nisan 2012 10:34

Bunun neresi takdir-i ilahi?

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi girişinde Filyos Irmağı üzerinde bulunan köprünün yaklaşık 60 metrelik bölümü çöktü. Yayalar, bir otomobil ve bir minibüs Filyos Irmağı’na düştü. Irmağa düşen otomobildeki Suat Özcan ve Seyfi Şener kendi çabalarıyla kurtuldu. Minibüsteki yo

Bunun neresi takdir-i ilahi?
Paylaş

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, kayıp 15 kişiden 10’unun minibüste, diğerlerinin ise yaya olarak köprünün üzerinden yürürken düştüğünü tahmin ettiklerini belirtti.  Çalışma Bakanı Faruk Çelik, de “Bölgede arama çalışmalarımız sürüyor” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: TAKDİR-İ İLAHİ

Çaycuma Belediye Başkan Mithat Gülşen, babasının köyden pazar alışverişi için ilçeye geldiğini, ancak şu ana kadar babasına ve yeğenine ulaşamadıklarını söyledi. Gülşen, “Bir kaç gün önce arkadaşlara, ‘Köprüyü boyayalım’ demiştim. Çizgileri yapılacaktı. Siparişleri verildi. Ama ‘Her an her dakika burası göçebilir’ diye aklıma da geldi. Çünkü çayda sel vardı. İstanbul’da Boğaz Köprüsü’nden geçerken, ‘Burası göçse ne olur?​’ diye düşünürdük. Ama burası çöktü. Düşüncemiz gerçek oldu. Olan babama oldu, bize oldu. Takdir-i ilahi” dedi.

DAHA ÖNCE UYARI YAPILMIŞTI

“Çaycuma Sanat” internet sitesi 20 ve 26 Mart 2012 tarihlerinde yaptığı haberde ırmak suyunun köprü ayaklarını zayıflattığına dikkat çekmişti. Konuyla ilgili görüştüğümüz Çaycuma Sanat Sitesi Editörü Mevlüt Kırnapçı, “Biz Çaycuma Sanat olarak köprüde oluşabilecek bu ve benzeri durumlara dikkat çeken iki ayrı haber yaptık. Köprünün on on beş metre alt yanına yapılmış olan taş setin orta yerinden patlaması üzerine yaptığımız 20 Mart tarihli haberde olasısı bir tehlikeyi gündeme taşımaya çalıştık. 26 Mart tarihinde de bazı yurttaşların köprü altında oluşan dönenceden odun, plastik, demir gibi atıkları toplamaya çalışmasını haber yaptık. Her iki haberde de tehlikeye dikkat çekerek ilgili birimlerin bilgisine sunduk. Ne yazık ki 6 Nisan’da köprü çöktü ve bu acı olay gerçekleşti” dedi. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İran: Erdoğan emperyalistlerin emirlerini uyguluyor

SONRAKİ HABER

Beyaz maskeli siyah adam: Kofi Annan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa