30 Kasım 2015 10:29

Tahir Elçi'nin ölümü, hakkında dava açılan Bakırköy Adliyesi'nde protesto edildi

Paylaş

Avukatlar, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini, hakkında dava açan Bakırköy Adliyesi önünde protesto etti.

Bakırköy Adliyesi önünde toplanan avukatlar, yakalarına taktıkları“Tahir Elçi Ölümsüzdür” yazılı fotoğraflar ile adliyeye giriş yaptı. Tahir Elçi hakkında 14 sayfalık iddianameyi hazırlayan Başsavcı Vekili İdris Kurt'un odasına girerek görüşme yapmak isteyen avukatlar, Kurt'un izin günü olmamasına rağmen adliyede bulunmaması sebebiyle odası önünde açıklama yaptı. 

Başsavcı Vekili'nin odası önünde açıklama yapan ÖHD Genel Merkez Yöneticisi Baran Doğan, “Bu davayı açanlar ve Tahir Elçi'yi katledenler düşünce özgürlüğünden yaşama hakkından faydalanmamızı istemiyorsunuz. Çocuklarımızın büyük bir savaş içine girmesini istiyorsunuz. Biz Tahir Elçi'nin mirasını üstleniyoruz. Ölümle korkutamazsınız bizleri” şeklinde konuştu.

Ardından “Hepimiz Elçi'yiz öldürmekle bitmeyiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “İnadına barış inadına özgürlük”, “Tahir Elçi onurumuzdur” sloganlarıyla Elçi'nin tutuklama talebiyle sevk edilip yargılandığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi önüne gelen avuatlar adına burada da ÇHD Şube Başkanı Gökmen Yeşil konuşma yaptı. 

Yeşil, Elçi'nin yargılama süreciyle katliamına giden sürecin başlatıldığını söyleyerek şöyle söyledi: “Elçi bugünün hukukçusu değil, en karanlık günlerde tehditlere, şiddete maruz kalmış yılmamıştı. Ancak Türkiye Devleti'nin yasaları bir silah, bir kısım savcıları adeta tetikçi gibi çalıştılar ve üstadımızın katlinin yolunu açtılar. Tahir Elçi'nin yürüttüğü mücadeyi biz yürüteceğiz.”

'BEYAZ TOROSLARIN SADECE RENGİ DEĞİŞTİ'

Adliye içerisindeki eylemlerden sonra adliye önünde oturma eylemi yapan ÇAG, ÖDAV, ÖHD İstanbul Şubesi, DİH, ÇHD İstanbul Şubesi, TOHAV, KHD, BİRLEŞİK HAZİRAN HUKUKÇULARI, HALKEVLERİ HUKUK DAİRESİ, SOSYAL HALKLAR DERNEĞİ avukatları eylemlerine saygı duruşuyla başladı. 

Burada bir konuşma yapan Eren Keskin 90'lardan bu yana devletin değişmediğini söyleyerek, “1915 Ermeni Katliamı'nın üzerine kurulan bir devletten değişmesini bekleyemezsiniz. Katliamlarla kendini var etmeye çalışıyor bu devlet. Katil AKP değil, katil devlettir. AKP, derin devlet ve kontr gerilla bu suçu beraber işlemişlerdir. Eğer Tahir Elçi'yi yalnız bırakmayacaksak PKK terör örgütü değildir” dedi. 

Keskin'in ardından avukatlar adına ortak bir açıklama yapan avukat Züleyha Gülüm, Elçi'ye istinat edilen suçun tutuklamayı gerektirmediğini ve gözdağı verilerek hedef haline getirildiğini söyledi. Gülüm, “Yargı yoluyla istediğini alamayan iktidar katletmenin yol taşlarını örtmeye başladı. Tahir Elçi tıpkı Hrant Dink gibi sokak ortasında katledildi. Türkiye'de barış için mücadele etmenin, ezilen halkların haklarını, özgürlüğünü gerçek adaleti savunmanın bedeli “ölüm” diyorlar. “Beyaz Toroslar”ın sadece renginin değiştiğini söylüyorlar. Barış isteyenlerin hapsedileceğini, o da olmazsa katledileceğini söylüyorlar. Ellerinizdeki kanı, gözünüzdeki nefreti görüyoruz. Siz ise yüreğimizdeki mücadele azmimizi, dayanışmamızı, direnişimizi, özgürlük sevdamızı gördünüz ve görmeye devam edeceksiniz. Bugün yüreğimiz yanıyor ama susmayacağız. Hepimiz Tahir Elçi'yiz öldürmekle bitmeyiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erhan Yazıcıoğlu İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan ekibiyle birlikte istifa edecek

SONRAKİ HABER

Tepecik Hastanesi'nde grev vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...