07 Nisan 2012 10:53

Roboski'ye adalet gelmedikçe güvende değiliz

Yakınlarını Roboski Katliamı’nda kaybeden Ferhat Encü, AKP’nin darbecileri yargıladığını iddia ederken, kendi dönemindeki katliamları aydınlatamadığını ifade etti.Encü, Servet Encü’nün ailesi ile birlikte Roboski’den göç ettiğini belirterek, “Bize bir özrü bile çok gördüler. Biz ar

Roboski'ye adalet gelmedikçe güvende değiliz
Paylaş

Encü, Servet Encü’nün ailesi ile birlikte Roboski’den göç ettiğini belirterek, “Bize bir özrü bile çok gördüler. Biz artık bu ülkede yaşamak istemiyoruz” dedi.

Roboski’ye Adalet Platformu, bugün İnsan Hakları Derneği Genel Merkezinde katliamla ilişkin son gelişmeler ve Servet Encü’nün ailesi ile birlikte Federal Kürdistan Bölgesi'ne göç etmesi ile ilgili, Roboski köyünden Ferhat Encü’nün de katıldığı bir açıklama yaptı.

‘ADALET YOKSA GÜVENDE DEĞİLİZ’

MAZLUMDER adına konuşan Nurcan Aktay, “Roboski’ye adalet gelmediği sürece asla güvende olmayacağız” dedi. Aktay, “Bu kadar açık ve uluorta yapılmış bir katliamın” sorumlularının bulunamamasının kaygı yarattığına dikkat çekti. İHD Merkez Yöneticisi Metin Uzunöz ise darbe rejiminin hâlâ “vesayeti kaldırdım” diyen AKP tarafından devam ettirildiğini ifade etti.Uzunöz, “Roboski’ye adalet gelene kadar olayın takipçisi olacağız” dedi. İHD MYK Üyesi Selma Güngör, “Türkiye kendi yurttaşlarına sınır ötesi harekat yapma planları yapıyor” diyerek Meclisin bu yetkiyi bir an önce hükümetten alması gerektiğine dikkat çekti.

‘AKP KATLİAMIN SORUMLUSUDUR’

Ferhat Encü, AKP’nin darbe dönemi ile yüzleştiğini söyleyerek iki generali yargılamasına değindi ve “AKP hükümeti eski olayları göstererek ‘Darbe yapanları yargılıyoruz’ diyor. Fakat kendi dönemine bakmıyor. Roboski Katliamı’nın üzerini örtmeye çalışıyor” dedi. “Şu anda iktidarda olan sizseniz olayın sorumlusu da sizsiniz” diyen Encü, katliamın olduğu günden beri bunun kasti bir katliam olduğunu söylediklerini hatırlattı. Encü, “Olayın aydınlatılması değil, bize bir özrü bile çok gördüler. Artık bu ülkede yaşamanın bir anlamı kalmadı” dedi.

BOMBALAMA EMRİNİ KİM VERDİ?

Roboski’ye Adalet Platformu, katliamın aydınlatılması için şu soruların cevaplanması gerektiğine dikkat çekti:
*Sınıra giriş çıkışlar bilgisi dahilinde yapılan askeri yetkili neden köylüye bilgi vermedi?
*Söz konusu uçaklara kalkış emrini kim verdi?
*Bombalama emrini kim verdi?
*Meclis İnsan Hakları Komisyonuna yeterli bilgi vermeyen Genelkurmay yetkilileri hakkında nasıl bir işlem yapılacaktır?
*Heron görüntüleri hangi merkezden, hangi yetkili tarafından izlendi? (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demokrasiyi ‘pekiştirmek’ polise kaldı!

SONRAKİ HABER

Elektrik, doğal gaz yetmedi çocuk sayısına da zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...