28 Kasım 2015 17:33

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesine tepkiler sürüyor. HDK Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, İstanbul’da bir araya gelerek Elçi’nin katledilmesine tepkilerini dile getirdi. Tahir Elçi’ye saldırının aynı zamanda ezilen ve emek veren Kürt halkına yönelik olduğunu vurgulayan Tuncel, ‘Türkiye’de hakikat çok uzun bir süredir öldü. Ama unutmayın ki hakikat bir gün karşınıza çıkar ve “Ben buradayım” der’ diyerek katliamın peşinde olacaklarını kaydetti. Ertuğrul Kürkçü de ‘Elçi’yi vuran kurşunlar, Selahattin Demirtaş’a ulaşmayan kurşunlardır’ dedi.

Cezayir Restaurant’ın toplantı salonunda bir araya gelen HDK Eşsözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün yaptığı açıklamaya çok sayıda aydın, yazar ve emek ve demokrasi kurumlarından da katılımcılar vardı.

Kürkçü ‘Suikastın el birliğiyle hazırlandığını düşünüyoruz. Tahir Elçi’yi vuran kurşunlar, Selahattin Demirtaş’a ulaşamayan kurşunlardır” sözleriyle konuşmasına başladı. Türkiye’de muhalefetin dili ve sözü olan herkesin tehdit altında olduğuna vurgulayan Kürkçü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ‘Sizin hedefe koyduğunuz insan kurşuna diziliyor’ dedi.

Tuncel, ‘Tahir Elçi’yi tanıyanlar bilir, sadece baro başkanı değil, yıllarca Kürdistan’daki faili meçhul cinayetlere itiraz etmiş, 3. döneminde Başbakan ve Cumhurbaşkanın bize hatırlattığı beyaz Torosların katlettiği sivillerin hayatını savunmuş, onların faili meçul cinayetlerini açığa çıkartmak için mücadele etmiştir, tıpkı Diyarbakır’daki insanlar gibi.’ diyerek Elçi’nin mücadeleci kişiliğine vurgu yaptı.

Sebahat Tuncel, ‘Biz biliyoruz, çatışma dönemlerinde önce hakikati öldürürler, devletin kendi ürettiği ideolojileri ve düşünceleri kimse sorgulamasın diye. Türkiye’de hakikat çok uzun süredir öldü ve Türkiye toplumu yanlış bilgilendirilmeye çalışılıyor. Ama unutulmasın ki hakikat bir gün karşısına çıkar ve ben burdayım der. Devlet insanlık karşısında suç işledi.’ dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bütün toplum heybede

Bütün toplum heybede

Emekçileri bastırmak için grevler yasaklandı. “İç cepheyi tahkim” denilerek her kesimden siyasetçi, gazeteci ve aydına yönelik sabah operasyonları, tutuklamalar ve akılalmaz gerekçelerle açılan davalar sürüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et