28 Kasım 2015 07:43

Gazeteci Vildan Atmaca’ya çıplak arama

Cezaevindeki Jinha muhabiri Vildan Atmaca'ya cezaevinde çıplak arama dayatmasında bulunuldu. Atmaca neler yaşadığını aktardı.

Paylaş

Haber takibi yaparken gözaltına alınarak “Cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklanan JİNHA Muhabiri Vildan Atmaca’ya cezaevi girişinde çıplak arama dayatmasında bulunuldu. 

JINHA Muhabiri Vildan Atmaca, 13 Kasım günü Erciş’te bir mahalleye yönelik polis ablukasına yönelik protestoları takip ettiği sırada polis tarafından gözaltına alınmış ve ertesi gün meslektaşı DİHA Muhabiri İdris Yılmaz’la birlikte “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklanmıştı. Van M Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen Vildan avukatları aracılığı ile cezaevindeki hak ihlallerine ilişkin haber gönderdi. 
Haberlerine içeride de devam eden Vildan’ın aktarımına göre; tutuklandıktan sonra cezaevine götürülene kadar polislerin sözlü tacizlerine maruz kaldı. Cezaevi girişinde çıplak arama dayatmasına maruz kaldığını anlatan Vildan, benzer dayatmanın tüm tutsaklara yapıldığını aktardı. Çıplak arama işkencesini kabul etmeyenlerin disiplin soruşturması tehdidi ile korkutulmaya çalışıldığını kaydeden Vildan cezaevindeki diğer hak ihlallerine şöyle sıraladı: “Sık sık koğuşlarımız asker tarafından basılıp aranıyor. Bu psikoloji tacizdir. Kantin alışverişi yapamıyoruz. Yemeklerin içinden kıl, tırnak ve hayvan pisliği çıkıyor. Günlük verilmesi gereken gazeteler verilmiyor. Siyasi tutsaklara aileleri tarafından gönderilen mektup, kargo keyfi gerekçelerle verilmiyor. Siyasi tutsaklara düşman hukuku uygulanıyor ve sürekli gardiyanların hakaret ve tacizlerine maruz kalıyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler Dündar ve Gül’ü yazdı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...