07 Nisan 2012 09:42

Aybastı halkı HES'çileri kovdu

Ordu’nun Aybastı ilçesi sakinleri HES için bilgilendirme toplantısı yapmak isteyen şirket yöneticilerini ilçeden kovdu. Toplantıyı engelleyen halk, HES’lerin yapılmasına da izin vermemekte kararlı.Medaş Enerji AŞ’nin Fırat I-II HES projesi için toplantı yapacağını duyan halk, Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platfor

Aybastı halkı HES'çileri kovdu
Paylaş

Medaş Enerji AŞ’nin Fırat I-II HES projesi için toplantı yapacağını duyan halk, Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu ve Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformunun çağrısıyla toplantının yapılacağı salonun önüne geldi. Burada sık sık “HES’lere hayır”, “HES bahane krediler şahane”, “Derelerimiz satılık değil”, “Derelerimiz özgür akacak” sloganları atıldı.

DERELER KURUYACAK

Burada Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu adına konuşan Coşkun Özbucak, “Sularımız üzerinde egemenlik kurmak istiyorlar. 49 yıllığına kullanım hakkını almışlar. Bizim suyumuzu bize satacaklar. Doğamızı, yaşam alanlarımızı yok edecekler. Aybastı Deresi üzerinde yapılacak HES’ler birbirini takip ediyor. Yaklaşık 30 kilometre. mesafede sular borulara hapsedilecek, dereler kuruyacaktır. Buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu adına konuşan Osman Güvenalp de bölgede koruma altında olan canlıların bulunduğunu, HES’lerin ise bu hayvan ve bitki türlerini yok edeceğini söyledi.

Açıklamaların ardından salona giren 250 kişi HES’e karşı topladıkları imzaları verdiler. Salon içinde sloganlarla tepkilerini dile getiren Aybastılılar, şirket elemanları ve diğer yetkililerin toplantı salonunu terk etmesi üzerine sloganlarla salon önünden ana caddeye kadar yürüdüler.

KABATAŞ’TA HALK TOPLANTISI

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyeleri Kabataş ilçesinde de halkla HES toplantısı yaptı. Toplantıda halk, HES istemediklerini vurguladı. Özellikle kadınlar ellerinden ne gelirse yapacaklarını belirttiler. Burada konuşan Coşkun Özbucak “Siz istemediğiniz sürece buraya HES yapamazlar, yerinizi satmayın. Bankaya yatırılan paraları çekmeyin. Derelerinizde çalışma yapanlara belge sorun, çünkü hepsi kuralsız ve kaçak çalışıyor. Jandarma çağırın tutanak tutturun” çağrısında bulundu. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ATO’da iki liste çıktı

SONRAKİ HABER

Rektörlüğe 500 dilekçe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...